Artikel top billede

Beviser på plads: Iranske hackere bag vidtgående angreb mod Donald Trump og Kamala Harris

Flere amerikanske myndigheder bekræfter, at Iran står bag tyveri og lækager af interne dokumenter fra de to amerikanske præsidentkandidaters kampagne.

271 sider med potentielle sårbarheder forbundet med valget af JD Vance som Republikanernes vicepræsidentkandidat.

Det er en af tyvekosterne, som statsstyrede iranske hackere blandt andet har fået fingrene i i et omfattende cyberangreb mod Donald Trumps kampagnekontor.

Donald Trump var hurtig ude i flere taler og anklage Iran for at stå bag angrebet.

Nu har både FBI, Cybersecurity and Infrastructure Security Agency (CISA) og Office of the Director of National Intelligence (ODNI) bekræftet påstanden, skriver Recorded Media - der er en del af threat intelligence-virksomheden Recorded Future.

“Sådanne aktiviteter, herunder tyverier og afsløringer, har til formål at påvirke den amerikanske valgproces,” skriver efterretningstjenesterne i en fælles udtalelse.

Og angrebet er endnu værre end først antaget. For hackerne er også kommet ind hos modkandidatens kampagnekontor, flere amerikanske embedsfolk samt Israel, påpeger rapporter fra både Microsoft og det Google-ejet Mandiant.

Danske Thomas Birn har i to år været ansat hos netop Mandiant, hvor han med egne ord har været med til “at smide alle nationaliteter ud af netværk, så at sige,” som han tidligere har fortalt om til Computerworld.

Den 271 sider lange rapport om JD Vance er for nu ikke offentliggjort af de tre store medier, der har modtaget den i et forsøg på at nægte andre stater at påvirke det forestående amerikanske valg.