Artikel top billede

(Foto: © Deutscher Bundestag / Achim Melde / Achim Melde)

Tyskland vil fjerne alt kinesisk udstyr fra 5G-netværk: Huawei og ZTE skal ud

Tyskland har været langsommere til at udfase brugen af teknologi fra kinesiske virksomheder som Huawei og ZTE, men nu har landets regering altså lavet en principiel aftale med flere af landets mobiloperatører.

Den tyske regering har indgået en principiel aftale med de førende mobiloperatører i landet om at udfase komponenter fra kinesiske teknologivirksomheder, såsom Huawei og ZTE, i landets 5G-netværk.

Det skal ske inden for de næste fem år.

Det skriver Wall Street Journal.

Den tyske regering har ifølge mediet indgået en foreløbig aftale med førende mobiloperatører som Deutsche Telekom, Vodafone, og Telefonica Deutschland om gradvist at udfase teknologi fra kinesiske virksomheder såsom Huawei og ZTE.

Denne strategi skal implementeres med start fra 2026, hvor kinesisk teknologi vil blive helt fjernet fra de centrale dele af Tysklands 5G-datacentre.

Kommer efter amerikansk pres

Beslutningen om at udfase kinesisk teknologi, regnes primært at være motiveret grundet øget bekymring for national sikkerhed og spændingerne i det geopolitiske landskab, specielt efter opfordringer fra USA om at reducere afhængigheden af kinesisk teknologi.

Ifølge en talsperson fra det tyske indenrigsministerium er der stadig igangværende diskussioner om detaljerne i aftalen.

Denne politiske vending følger efter en periode med tiltagende pres fra USA og sker i kølvandet på flere sikkerhedsrelaterede hændelser i Tyskland, herunder flere anholdelser for spionage til fordel for Kina.

Langsommere end andre europæiske lande

Trods Tysklands aktuelle beslutning om at udfase kinesisk udstyr peger eksperter på, at landet har været langsommere til at agere sammenlignet med andre europæiske nationer som eksempelvis Storbritannien og Sverige.

Seniorrådgiver Noah Barkin fra Rhodium siger til Wall Street Journal, at Tyskland er fire år bagud i forhold til Storbritanniens lignende tiltag.

Aftalen inkluderer også en plan om næsten total fjernelse af kinesiske komponenter fra antenner og tårne inden udgangen af 2029.