Artikel top billede

Streaming: Time Bandits vender tilbage

Tidsrejsende dværge, der stjæler sig gennem menneskehedens historie. Det var en stor succes for 43 år siden – og nu håber Apple TV+ at kunne genskabe magien.

Tidsrejsende dværge, der stjæler sig gennem menneskehedens historie. Det var en stor succes for 43 år – og nu håber Apple TV+ at kunne genskabe magien.

Terry Gilliams legendariske Time Bandits fra 1981 er blevet lidt af en kultklassiker – og nu får historien et nyt twist, når tidsbanditterne får deres egen serie på Apple TV+.

Listen af reboots i Hollywood er efterhånden uendeligt lang, men Time Bandits var alligevel et overraskende bud på en ny serie.

Den oprindelige film var spækket med store navne – som Sean Connery, netop afdøde Shelly Duvall og Ian Holm og det meste af Monty Python – i historien om drengen Kevin, der lidt tilfældigt bliver medlem af en bande af dværge, der rejser i tiden for at stjæle historiske skatte.

Undervejs møder de historiske figurer som John Cleeses version af Robin Hood, Sean Connery som kong Agamemnon og Ian Holm som Napoleon udover selvfølgelig de tyvagtige dværges chef, The Supreme Being.

De nye Time Bandits har måske nok Friends-stjernen Lisa Kudrow som det største navn blandt skuespillerne – men til gengæld er det de to newzealandske venner og komikere Taika Waititi og Jemaine Clement, der står bag serien.

Taika Waititi har stået bag filmsucceser som Thor: Ragnarok og Jojo Rabbit og vil uden tvivl kunne bidrage med sin egen sære stil til et univers, som i sin oprindelige version var fyldt med sære typer.

Både Waititi og Clement kommer også selv til at optræde foran kameraet, hvilket ikke kommer som en stor overraskelse. De to stod tidligere bag filmen What We Do in the Shadows, som Clement senere har udviklet til serien af samme navn.

Lisa Kudrow har indtil nu ikke kunnet matche den globale succes, som hun nød glæde af som en del af Friends, men med Waititi og Clemens i ryggen får hun uden tvivl mulighed for at udnytte sit komiske talent igen.

Til gengæld er der – at dømme den første trailer, som du kan se her – desværre ikke så mange dværge i 2024-versionen af Time Bandits. Men mindre kan måske også gøre det.

Den første sæson af Time Bandits består af 10 afsnit, og det første lander på Apple TV+ allerede 24. juli.