Måske du har set bannerreklamerne fra den franske it-kæmpe Atos på de tyske stadions, når der lige nu spilles EM i fodbold.
Reklamerne kunne ligeså godt have haft et ‘Til Salg’-skilt påklistret.
Tilbage i februar droppede Atos at skaffe 5,5 milliarder kroner til sin fortsatte drift, og indgik derfor i en såkaldt refinansiering med sine kreditorer. Tidligere på måneden oplyste Atos så, at en aftale var indgået.
Men nu oplyser selskabet, at den plan er nu også er kuldsejlet, skriver det britiske techmedie the Register.
Et konsortium ledet af det franske it-selskab Onepoint samt Butler Industries og Econocom, trækker sig kort før målstregen, selvom Atos sådan set havde accepteret konsortiets plan for refinansiering.
"På trods af Atos-medarbejdernes enorme engagement og modstandsdygtigheden hos koncernens kunder fandt Onepoint, Butler Industries og Econocom-konsortiet, at betingelserne ikke var modne til at nå frem til en aftale, der kunne bane vejen for en varig løsning på den finansielle omstrukturering og implementering af One Atos-projektet,” oplyser Onepoint i en meddelelse.
Den franske stat står klar i kulissen
Atos med 105.000 ansatte er under meget stort økonomisk pres og tynget af meget stor gæld. Det skyldes, at selskabet kom alt for sent med på cloud-bølgen, som har ramt konsulentforretningen Tech Division særligt hårdt.
Den franske stat har dog tilbage i februar proklameret, at den står klar til at hjælpe, hvis andre muligheder forsvinder.
Særligt er staten interesseret i at købe big data- og it-sikkerhedsforretningerne, som så skal indlemmes i Airbus, som den franske stat ejer over 10 procent af. En handel til 700 millioner euro (5,2 milliarder kroner), som eftersigende går igennem inden sommerferien
Med konsortiet ledet af Onepoint ude af billede er der snart ikke flere muligheder tilbage. Dog har den tjekkiske milliardær Daniel Křetínský med sin kapitalfond EP Equity Investment group (EPEI) bekendtgjort, at de er interesseret i at overtage Atos.
Daniel Křetínský er dog ifølge mediet kun interesseret i at overtage majoriteten af aktierne. Et tilbud som Atos ikke synes helt overbevist om.
Atos har haft fem CEO’er på blot to et halvt år, mens selskabets markedsværdi er dykket fra 8,2 milliarder euro i 2020 til nu blot 438 millioner euro.
Det svarer til et fald på enorme 94,7 procent.
Atos har i Danmark hovedkvarter i Albertslund uden for København, hvor der huserer 70 medarbejdere.
(Opdateret 11.45: I en tidligere version fremgik det, at Onepoint ejer Sharepoint. Det er ikke korrekt.)