Artikel top billede

(Foto: Andreas Haubjerg, Statens Naturhistoriske Museum)

Hvaler og stjernestøv: Sjældne skatte fra museums-magasinerne

Med den nye udstilling ”Vilde vidunderlige verden” viser Statens Naturhistoriske Museum mange af de genstande frem, som publikum ellers aldrig får at se.

Her er alt fra plankton til majestætiske hvaler, fra stjernestøv til ædelsten og fra fuglefjer til blomsterfrø.

Udstillingen dækker alle museets forskningsområder – geologi, botanik, zoologi og citizen science – og giver et glimt af de 14 millioner genstande, der er blevet indsamlet gennem mere end 400 år.

Besøgende kan beundre både smukke og mystiske objekter, fra unikke ravstykker med hidtil ukendte insektarter til grønlandske fossiler og en samling af danske medicinplanter.

Udstillingen indeholder også berømte genstande som den uddøde gejrfugl, Darwins rankefødder og originale kobbertavler fra Flora Danica.

Mange af genstandene har bidraget til videnskabelige opdagelser, mens andre stadig venter på at blive udforsket og kan potentielt føre til nye indsigter.

"Museets samlinger har stor betydning for naturvidenskaben, og ”Vilde vidunderlige verden” gør opmærksom på den skat af viden, som er blevet indsamlet over hele Jorden gennem mange hundrede år," siger Nina Rønsted, professor og konstitueret direktør for Statens Naturhistoriske Museum i en pressemeddelelse.

"Vores mål er at skabe glæde og begejstring for naturen og opfordre til aktiv deltagelse i naturbeskyttelse gennem citizen science-projekter."

”Vilde vidunderlige verden” åbner fredag 28. juni 2024 i museets udstillingslokaler på Øster Voldgade 5-7, 1350 København K.