Artikel top billede

Streaming: Lovende japansk sci-fi

Hvis man har hang til sci-fi, robotter og Japan, så byder Apple TV+ på en sommerserie, der ud fra traileren giver mindelser om Black Mirror.

Hvad gør man, når man opdager, at ens døde mand ikke arbejdede på at udvikle køleskabe, men højt avancerede robotter?

For hovedpersonen i den nye serie ”Sunny” fra Apple TV+ er det spørgsmål starten på et tilsyneladende hæsblæsende eventyr.

Det begynder, da amerikanske Suzie i Kyoto bliver tilbudt en robot, der kan støtte hende i sorgen over tabet af hendes japanske mand og deres søn, der forsvandt i en mystisk flyulykke.

Sunny kommer lidt ud af det blå, for Apple har ikke tidligere offentliggjort planer om denne nyeste sci-fi-serie, men der går kun få uger, før den kan streames.

”Jeg vil ikke have en robot. Jeg hader robotter!” udbryder Suzie i den første trailer, som du kan se her.

Hun er flyttet til Kyoto med sin familie, men er pludselig alene. Indtil hun altså får robotten Sunny foræret.

Suzies mand har tilsyneladende skjult sandheden om sit arbejde på køleskabsfabrikken, for det bliver hurtigt klart, at robotten Sunny er bygget specifikt til Suzie og hendes behov.

Og det bliver kun den første af en række afsløringer i en hemmelig verden, som Suzie med hjælp fra Sunny skal komme til bunds i.

Rashida Jones har hovedrollen som Suzie, mens Joanna Sotomura lægger stemme til den meget japanske robot Sunny.

Serien er skabt af Katie Robbins, der tidligere har været medforfatter på serien The Affair. Sunny er baseret på Colin O’Sullivans bog The Dark Manual.

Sunny rammer Apple TV+ 10. juli.