Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Morgen-briefing: Microsoft SoMe-konto med over 200.000 følgere kapret og brugt til kryptosvindel / Konsulenthuset Zenit Consult får ny direktør / Google fyrer mindst 100 ansatte i cloud-afdelingen /

Morgen-briefing: Microsoft SoMe-konto med over 200.000 følgere kapret og brugt til kryptosvindel / Konsulenthuset Zenit Consult får ny direktør / Google fyrer mindst 100 ansatte i cloud-afdelingen / It-sikkerhedsfirma advarer mod deepfakes og manipulation inden EU-valgt i weekenden

Velkommen til ugens sidste morgenbriefing.

God læselyst og god weekend!

Microsoft SoMe-konto med over 200.000 følgere kapret og brugt til kryptosvindel

Microsoft Indiens X-konto med 211.000 følgere blev overtaget af ubudne gæster, som brugte kontoen til kryptosvindel.

Det skriver Bleeping Computer.

Scammerne udgav sig for at være den kendte Gamestop-investor Roaring Kitty og forsøgte at logge brugere ind på en ondsindet side, hvor deres enheder ville blive ramt af cryptocurrency wallet drainer malware.

Konsulenthuset Zenit Consult får ny direktør

It-konsulenthuset Zenit Consult skifter ud i toppen.

Michael Willumsen stopper på posten som administrerende efter 27 år i spidsen for selskabet, og han overlader faklen til salgsdirektør Jan Hansen.

Det oplyser selskabet i en meddelelse.

Michael Willumsen fortsætter dog i direktionen samt som medlem af bestyrelsen og hovedejer.

”Zenit Consult er en virksomhed med stærke værdier. Mit tætte samarbejde med Jan det seneste år har vist, at vi deler de samme værdier. Samtidigt har Jan vist, at han kan stå i spidsen for en virksomhed i vækst. Jeg er derfor tryg ved, at Jan og jeg nu fordeler vores roller på en ny måde,” siger Michael Willumsen i meddelelsen.

Google fyrer mindst 100 ansatte i cloud-afdelingen

Google har fyret mindst 100 ansatte i cloud-divisionen.

Det skriver CNBC.

Google oplyser til mediet, at justeringer sker gradvist for at tilpasse strategien.

“Som vi har delt før, fortsætter vi med at udvikle vores forretning for at imødekomme vores kunders prioriteter og de væsentlige muligheder forude,” meddeler selskabet og fortsætter:

“Vi fastholder vores forpligtelse til at investere i områder, der er kritiske for vores forretning og sikre vores langsigtede succes.”

It-sikkerhedsfirma advarer mod deepfakes og manipulation inden EU-valgt i weekenden

Det globale it-sikkerhedshus CheckPoint advarer mod cybertrusler og deepfakes op til EU-valget, som afholdes nu på søndag.

Check Point har analyseret 36 valg i EU og globalt siden september 2023 og har fundet frem til, at der er blevet brugt deepfake-teknologier i 10 ud af de 36 valg, herunder valgene i Frankrig, Slovakiet og Polen.

Det skriver selskabet i en meddelelse.

“I takt med at EU-parlamentsvalget nærmer sig, står Danmark og mange andre europæiske lande over for denne voksende trussel fra deepfake-teknologien, som kan underminere valgintegriteten og svække borgernes tillid til demokratiet.” påpeger Sergey Shykevich, der er chef for Check Points Threat Intelligence-division, i meddelelsen.