Artikel top billede

Socialdemokratiet vil forbyde Telegram

”Det er ikke et værktøj til kattevideoer. Det bliver brugt til at ydmyge og udskamme,” siger ligestillingsordfører i Socialdemokratiet, Trine Bramsen.

”Det er en rådden hule, hvor de værste aspekter af menneskeheden florerer i fuld flor.”

Sådan beskriver Odenses borgmester, Peter Rahbæk Juel, den krypterede beskedtjeneste Telegram overfor Berlingske.

Og derfor vil han sammen med tidligere minister og nu ligestillingsordfører i Socialdemokratiet, Trine Bramsen, forbyde Telegram.

Forslaget om et forbud kommer efter, at Socialdemokratiet har indsamlet materiale, som indeholder eksempler på unge, der udstilles og udskammes i en Telegram-gruppe med langt over 10.000 medlemmer.

”Vi kan bare se, at Telegram bliver brugt til det her. Det er ikke et værktøj til kattevideoer. Det bliver brugt til at ydmyge og udskamme. En form for ‘dark web’,” siger Trine Bramsen til Berlingske, der tilføjer, at man bør udelukke tjenesten på EU-niveau.

Det har tidligere været fremme, at de omtalte Telegram-grupper svømmer over med indhold, hvor unge bliver sparket, slået og ydmyget, hævnporno af både mænd og kvinder, rygter om navngivne personers seksualitet, navne, adresser og opfordringer til vold mod navngivne personer.

"Hvis tech-giganter ikke overholder reglerne, så må de lukke"

Telegrams kryptering samt den store grad af anonymisering af brugerne er godt, hvis man ser det ud fra retten til privatliv, men det gør det samtidig svært for politiet at gøre noget ved den stigning i antallet af anmeldelser vedrørende deling af ulovligt indhold på Telegram.

Tidligere i maj måned fik det Digitaliseringsminister, Marie Bjerre, til tasterne, hvor hun kommenterede på de omtalte Telegram-grupper.

"Jeg har nultolerance over for tech-giganter, der ikke samarbejder med dansk politi," var den klare udmelding fra ministeren.

"Hvis tech-giganter ikke overholder reglerne, så må de lukke," skrev Marie Bjerre yderligere.