Artikel top billede

(Foto: Qëndrim Fazliu)

AWS vil fortsætte investeringstogt i EU: Vil smide milliarder i italiensk cloud-infrastruktur

AWS er i gang med at styrke sin position på det europæiske cloud-marked og vil nu også investere i støvlelandets cloud-infrastruktur.

Amazons cloud-forretning Amazon Web Services (AWS) er i gang med at forhandle en milliardinvestering, der skal føre til en udvidelse af datacentre i Italien.

Denne udvidelse er en del af tech-gigantens strategi for at styrke sin cloud-tilstedeværelse i Europa.

Det skriver Reuters.

Kommer efter milliardinvesteringer i Frankrig, Spanien og Tyskland

Forhandlingerne, der ifølge mediet pågår med den italienske regering, kommer i kølvandet på en række store investeringer i andre EU-lande, som AWS har præsenteret i de seneste par uger.

AWS åbnede sin første cloud-region i Italien i 2020 som led i en plan om at investere to milliarder euro, svarende til lige under 15 milliarder kroner, frem til 2029.

Nogle af AWS' prominente kunder i Italien omfatter luksusbilmærket Ferrari og forsikringsselskabet Assicurazioni Generali.

Forleden annoncerede AWS en investering på 15,7 milliarder euro (117 milliarder kroner) i datacentre i Spaniens nordøstlige Aragon-region, hvilket er en markant opjustering fra den tidligere plan fra 2021, der omfattede 2,5 milliarder euro over ti år.

Ifølge Reuters' kilder vil investeringen i Italien dog næppe være lige så stor, som dem man har set i hverken Spanien, Frankrig eller Tyskland.

I Tyskland har selskabet nemlig planlagt at investere 58 milliarder kroner frem til 2040.

Derudover bygger AWS infrastruktur til at levere cloud-tjenester til telekomkunder, hvilket kræver betydelige ressourcer. Tidligere på måneden annoncerede Telefonica Deutschland, at de vil flytte 1 million kunder til AWS' cloud.

Investeringer i cloud er i stigning igen

Sidste år offentliggjorde AWS planer om at lagre data på servere placeret i EU for at beskytte databeskyttelsen for regeringer og kunder i stærkt regulerede industrier.

Samtidig rapporterer analytikere ifølge Reuters, at mange store virksomheder igen begynder at investere i cloud efter en pause sidste år. Interessen for kunstig intelligens er med til at drive væksten i det 270 milliarder dollars store cloud-infrastrukturmarked.

AWS' konkurrenter også gjort store investeringer i Italien og i resten af Europa.

I 2020 indgik Googles moderselskab Alphabet en aftale om at levere cloud-tjenester til Italiens største bank, Intesa Sanpaolo, og har investeret 1 milliard euro (cirka 7,5 milliarder kroner) i landet for at etablere de to cloud-regioner, som Intesa benytter.

Microsoft annoncerede sidste år lanceringen af sin første cloud-region i Italien som en del af en investeringsplan på 1,5 milliarder dollars, der blev offentliggjort i 2020, svarende til lidt mere end 10 milliarder kroner.

Forleden smed Microsoft 30 milliarder kroner i selskabets franske AI- og cloud-aktiviteter.