Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Morgen-briefing: Droner med AI erstatter klatrende inspektører ved Storebæltsbroen / Scarlett Johansson raser over OpenAI – selskabet undskylder og trækker i land / Microsofts partnerskab med Mistral AI klare skærene i Storbritannien

Morgen-briefing: Droner med AI erstatter klatrende inspektører ved Storebæltsbroen / Scarlett Johansson raser over OpenAI – selskabet undskylder og trækker i land / Microsofts partnerskab med Mistral AI klarer skærene i Storbritannien / Better Collective runder 700 millioner i omsætning ved første kvartal

Velkommen til onsdagens morgenbriefing, som er bragt til dig af Kristoffer Ingemand.

God læselyst!

Droner med AI erstatter klatrende inspektører ved Storebæltsbroen

Storebæltsbroen bliver udsat for slid fra både vejr og trafik, og derfor skal betonen i broen og dens pyloner inspiceres jævnligt.

Frem til nu er pylonerne blevet tjekket af klatrende betoninspektører med reb, pair, blyant og kamera. Men nu skal der nye teknologier til.

Det seneste eftersyn med den gamle metode blev udført i 2017, og nu er det tid igen, men denne gang er opgaven blevet overtaget af specielle droner med kunstig intelligens.

Det skriver Sund & Bælt i en pressemeddelelse.

”Dronerne er udstyret med et særligt højopløseligt kamera, der systematisk gennemfotograferer begge pyloner, så alle revner og andre skader registreres. Hvor det tidligere tog os adskillige uger at inspicere hver pylon, tager det i dag kun få dage med dronerne,” forklarer Svend Gjerding, der er Asset Operation Manager i Sund & Bælt, i meddelelsen.

Scarlett Johansson raser over OpenAI – selskabet undskylder og trækker i land

Den amerikanske skuespiller Scarlett Johansson erklærede sig ”chokeret”, da hun hørte den nye stemme til ChatGPT ved navn ’Sky’, som hun mente mindede for meget om hendes egen stemme.

Det fik skuespillerinden til at pudse sine advokater på OpenAI, som er selskabet bag ChatGPT.

Ritzau skriver nu, at dette har fået OpenAI til at sparke stemmen Sky til hjørne indtil videre.

”Af respekt for mrs. Johansson har vi sat brugen af Skys stemme på pause. Vi beklager over for mrs. Johansson, at vi ikke kommunikerede bedre,” lyder det i en melding fra OpenAI’s CEO Sam Altman.

Microsofts partnerskab med Mistral AI klarer skærene i Storbritannien

Microsoft partnerskab og investering i franske Mistral AI kommer smertefrit igennem et tjek fra den britiske konkurrencemyndighed CMA, som ikke mener, at der er grundlag for formel efterforskning.

"CMA har besluttet, at Microsoft Corporations partnerskab med Mistral AI ikke kvalificerer til undersøgelse i henhold til fusionsbestemmelserne i Enterprise Act 2002," meddeler myndigheden.

Better Collectives runder 700 millioner i omsætning ved første kvartal

Mediegruppen Better Collective rammer en omsætning på 709 millioner kroner ved årets første kvartal, hvilket er en vækst på otte procent.

Det fremgår af en meddelelse fra selskabet.

Better Collectives organisk omsætning – altså uden opkøb – faldt dog med seks procent.

"Takket være en fantastisk indsats af alle medarbejdere, fik vi en god start på 2024 med stærk omsætningsvækst og vækst i tilbagevendende omsætning-segmentet. Den organiske omsætning faldt som følge af den ekstraordinære performance i 1. kvartal sidste år.”

”Vi fortsatte med at diversificere vores indtægtsstrømme for at fremtidssikre vores forretning, mens vi investerede i vores adtech-platform, AdVantage og AI-projekter, som vil understøtte vores rejse mod at blive den førende digitale sportsmediegruppe,” udtaler Jesper Søgaard, medstifter og adm. direktør, Better Collective, i meddelelsen.

Nordic Capital køber ERP-selskab

Nordic Capital har annonceret opkøbet af ERP-selskabet BRP-systems.

Det skriver Nordic Capital i en meddelelse.

"Vi har været meget imponerede over det stærke BRP-team og det, de har opnået indtil nu, virksomhedens fleksible platform og deres solide markedsposition. Vi er sikre på, at Nordic Capitals erfaring fra at støtte virksomheder med lignende internationale ambitioner, vores omfattende branche-netværk , og dyb viden fra voksende teknologivirksomheder vil være en muliggører for virksomhedens næste bølge af vækst," udtaler Joakim Lundvall, Partner, Nordic Capital Advisors, i meddelelsen.