Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Morgen-briefing: Wagner-familien lander underskud for første gang i årevis / Rygte: OpenAI vil præsentere søgemaskine i dag / Apple siger undskyld for iPad Pro-reklame - var ikke ment på den måde

Wagner-familien lander underskud for første gang i årevis. Rygte: OpenAI vil præsentere søgemaskine i dag. Apple siger undskyld for iPad Pro-reklame. Sydkorea vil pumpe 10 billioner won ind i sin chipindustri. Starlink-satellitter forstyrret af sol-storme og nordlys.

Velkommen til ugens første morgen-briefing fra Computerworld.

Årstiden og de lange lyse dage begynder efterhånden at kalde på korte bukser og sandaler, men det kan måske være en god ide at vente lidt endnu, hvis du vil undgå risikoen for snotnæse og kolde knæ. I hvert fald lover vejrudsigten ikke alt for lunt vejr i dag, selv om solen vil skinne, og det kan nok være værd at tage bestik af.

Dagens morgen-briefing er udvalgt og sammensat af Dan Jensen (i skrivende stund iført lange bukser og lune sokker).

Wagner-familien lander underskud for første gang i årevis

For første gang så langt tilbage øjet række lander Wagner-familiens Freeway Holding underskud.

Freeway med far og søn, Morten Wagner Sr og Morten Wagner Jr, i spidsen står bag ikke mindst Dating.dk, men også Lejebolig.dk og Avisen.dk.

Selskabet landede i 2023 et underskud på knap 3,5 millioner kroner, viser det netop offentligjorte årsregnskab. Året før havde selskabet overskud på 9,7 millioner kroner.

Årsag til underskuddet er store nedskrivninger samt pengeoverførsler til datterselskaberne, lyder det fra selskabet.

Drifts-indtjeningen er da også ret solid med et overskud på 5,1 millioner kroner på den rå drift.

Rygte: OpenAI vil præsentere søgemaskine i dag

OpenAI ventes at præsentere sin helt nye søgemaskine senere i dag.

Den nye AI-baserede søgemaskine skal tage kampen op med Googles berømte søgemaskine.

Flere amerikanske medier har tidligere skrevet, at OpenAI og Microsoft arbejder på en ny søgemaskine, men uden at vide noget om lancerings-datoer og lignende.

Microsoft har tidligere forsøgt sig med søgemaskinen Bing som en udfordrer til Google, men Bing er aldrig slået igennem og har i dag en meget lille markedsandel i forhold til Google.

OpenAI postede fredag på X på baggrund af rygterne om en ny søgemaskine, at selskabet mandag vil ‘demonstrere nogle ChatGPT og GPT-4 opdateringer.’ På redaktionen venter vi i spænding.

Apple siger undskyld for iPad Pro-reklame

Apple kryber til korset og undskylder for en udsendt iPad Pro-reklame, som har skabt nogen virak.

I reklamen - der kaldes ‘Crush’ - knuser en stor hydraulisk presse et større antal musik-instrumenter, kameraer, skulpturer, bøger, maleri-værktøjer og lignende på en spektakulær måde.

Da pressen hæves igen efter at have knust genstandene, ligger der blot en iPad Pro under stemplet.

En række designere, skuespillere og kunstere har taget reklamen som udtryk for, at Apple har knust de kunstneriske værtøjer, som menneskeheden har nydt godt af i flere hundrede år.

Men sådan var det slet ikke tænkt, lyder det fra Apple, der meddeler, at reklamen ‘ikke ramte målet,’ som var lige det omvendte end kritikernes fortolkning, nemlig at hylde de kreative fag.

Sydkorea vil pumpe 10 billioner won ind i sin chipindustri

Sydkorea gør klar til at yde statstøtte for 10 billioner won til landets chip-industri.

10 billioner won svarer til omkring 50 milliarder kroner, og pengene skal ifølge finansminister Choi Sang-mok gå til blandt andet forskning i og indkøb af materialer og udstyr, lån og etablering af fonde samt til understøttelse af hele industriens supply chain.

Sydkorea er for tiden ved at bygge et såkaldt mega chip cluster i Yongin syd for hovedstaden Seoul. Denne hub bliver ifølge landet det største i verden.

Starlink-satellitter forstyrret af sol-storme og nordlys

Det nordlys, som mange danskere i weekenden kunne se på den danske nattehimmel, ramte Elon Musk-ejede SpaceX og selskabets mange Starlink-satellitter.

SpaceX advarede i hvert fald i weekenden om, at forringelser i StarLink-tjenesten på grund af geomagnetiske forstyrrelser, som følge af den største geomagnetiske sol-storm i mange år.

StarLink, der står bag omkring 60 procent af de i alt 7.500 satellitter i kredsløb om jordkloden, meddelte i weekenden, at satellitterne er ‘under stort pres.’

Også de amerikanske myndigheder har advaret om, at navigations-systemer, kraft-værker og lignende kan blive ramt af forstyrrelser på grund af solstormen.