Artikel top billede

(Foto: unsplash)

TikTok stævner den amerikanske stat: 'Bryder med ytringsfriheden'

Ejerkredsen bag det sociale medie Tiktok nægter at afhænde mediet. Stævner i stedet den amerikanske stat.

Den sociale mediekæmpe TikTok og dennes moderselskab, kinesiske Bytedance, stævner den amerikanske stat, ved en amerikansk føderal domstol.

Det skriver nyhedsbureaet Reuters.

Stridsemnet for selskaberne er den forestående blokering eller frasalg, som det kinesiske moderselskab står overfor, siden præsident Joe Biden 24. april underskrev en lovpakke, der sigter efter at gennemtvinge en afinvestinger af kinesiske interesser i Tiktok eller helt at blokere for tjenesten.

Bytedance skal efter lovpakkens forpligtelser afhænde Tiktok inden 19. januar 2025 eller risikere, at tjenesten bliver blokeret på det amerikanske marked.

’Bryder med ytringsfriheden’

Bytedance indvender i sit søgsmål, at loven udgør et brud på ytringsfriheden.

”For første gang i historien, har kongressen muliggjort en lov, som udpeger en platform for ytringsfrihed og udsætter det for et permanent og omfattende forbud,” lyder det i søgsmålet.

Her påpeger selskaberne at et frasalg ikke er muligt, ’hverken kommercielt, teknologisk eller juridisk’, hvorfor det ifølge selskaberne uomtvisteligt vil føre til, at TikTok lukkes ned 19. januar 2025.

”Det vil give de 170 millioner amerikanske stemmer der kommunikerer på platformen på unikke måder mundkurv på,” advares det.

Fra den amerikanske regerings side er ønsket at få TikTok-tjenesten fri af sin kinesiske ejerkreds af hensyn til den nationale sikkerhed, da tjenesten kinesiske bånd tillader, at Kina kan tilgå data fra, eller spionere på, amerikanere.

TikTok og Bytedance har afvist beskyldningerne som værende ’spekulative’.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere