Private netkanaler på vej ind i dansk tv

Nyt netkoncept giver danskere med en videotelefon eller web-kamera mulighed for at skabe deres egen tv-station. Videoblogs er popkulturens seneste manifest: Hurtige videokommentarer om alt mellem himmel og jord.

Fænomenet vlogs - videoblogs - er kommet til Danmark i en mere organiseret form på den nyåbnede vlog-portal, Nettv.nu.

Her kan danskere skabe deres egen tv-kanal og bringe lige det, de har lyst til. Det eneste der kræves, er en brugerprofil og elektroniske levende billeder. Ordet og billedet er frit.

- Vi har betingelser om, at vi ikke vil have porno eller materiale, der bryder ophavsretten, ligesom vi kan slette stødende indslag, fortæller Lars Borgholt, idémanden bag portalen.

Han er konsulent i firmaet Smshotline og har tidligere stået bag Ugen.dk, hvor folk, der følte sig hængt ud i medierne kunne tage til genmæle.

- Jeg syntes, at det kunne være skægt at have min egen tv-station og tænkte, at jeg nok ikke var alene, forklarer han.

Start primitivt, tænk stort

Indtil videre er to andre personer involveret i projektet, der består af en webside, hvor seerne kan streame stationer og indslag. Programmering og design er blevet købt ude i byen.

- Det har været vigtigt for os, at folk ikke skal downloade noget, siger Lars Borgholt, der nødigt vil ud med, hvor meget, der er blevet investeret i projektet og hvor meget, han regner med at kunne tjene på det.

- Her i begyndelsen skal vi dokumentere klik og antal besøgende, og det kræver nogle investeringer. Målet er vel blandt andet at få gjort serveren for lille. Så er vi glade, men der er lang tid til, for vi har fået at vide, at den kan holde til at hele Danmark kan være på hjemmesiden på en gang, ler Lars Borgholt.

Nettv.nu opererer med to forskellige modeller. Den ene er gratis for de fortællelystne, men indslagene må ikke fylde over 10 MB stykket, og der vil på sigt blive vist reklamer mellem dem. Den anden koster små 2.000 kroner for 100 MB plads.

- Firmaer kan for eksempel vælge denne løsning og kun gøre indholdet tilgængeligt for de ansatte eller måske sælge adgang til interesserede. Man bestemmer selv, hvordan man vil offentliggøre tingene, forklarer Lars Borgholt.

Han ser uanede muligheder i konceptet, men understreger, at der er en lang række faktorer, han vil måle succes på.

Det er først og fremmest mund-til-mund-metoden, der skal gøre Nettv.nu udbredt. Når den første bølge af nysgerrige har lagt sig, håber han på en mindre, men dedikeret seerskare. Men Lars Borgholt er villig til at tænke stort.

- Hvis det bliver aktuelt, så træder vi ind i Sverige og Norge også. Men så længe vi synes det er sjovt, bliver vi ved. Tålmodighed er vores stærkeste våben, mener Lars Borgholt.

Syret kultfænomen

Vlogs er for længst blevet et kultfænomen i USA.

De små film, sære nyheder og andet godt bliver først og fremmest bragt på private hjemmesider, og flere vlogs har et dagligt besøgstal, der ligger langt over, hvad man måske skulle tro, når billedet er grynet og indholdet er skævt.

Den amerikanske newyorker-kanal Rocketboom er hurtigt blevet en kendt vlog-leverandør. Holdet bag leverer dagligt tre minutters syrede lavbudget-nyheder og klip, for eksempel om verdens hurtigste ketchupdrikker eller en pige, der danser til en ringetone.

Klippene kommer fra seere og vidt forskellige websites og bliver leveret med et stærkt glimt i øjet. Så stærkt, at flere amerikanske tv-kommentatorer har udråbt kanalen til at være en forfriskende fornyer i forhold til etablerede nyhedsformidlere.




IT-JOB

Metro Service A/S

Erfaren IT-supporter

Metroselskabet og Hovedstadens Letbane

Cyber Security Konsulent

SporingsGruppen ApS

Frontend-udvikler
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere