Artikel top billede

(Foto: Thomas Møgelbjerg)

IBM slipper for at betale 11 milliarder i erstatning for at stjæle storkunde fra BMC

En amerikansk appeldomstol har fastslået, at IBM alligevel ikke skal betale en erstatning på 11 milliarder kroner til software-selskabet BMC.

En amerikansk domstol har i en appelsag omstødt en afgørelse, der for to år siden pålagde IBM at betale en erstatning på 11 milliarder kroner til softwarefirmaet BMC.

I dommen fra 2022 slog en føderal domstol i USA fast, at IBM havde begået et aftalebrud ved på uretmæssiges at have fået teleselskabet AT&T til at udskifte BMC-software med IBM-software på teleselskabets IBM-mainframes.

Frem til 2017 havde AT&T således brugt BMC’s software på sine IBM-mainframes, men i 2017 valgte AT&T at droppe BMC og indgå en aftale om at bruge IBM’s egen software på sine mainframes.

Lukrativ aftale

Den nye aftale, der skubbede BMC ud i kulden, betød, at IBM efterfølgende har modtaget 100 millioner dollar om måneden fra AT&T.

Ifølge BMC er den lukrative aftale dog i strid med en samarbejdsaftale, som BMC og IBM havde indgået, hvilket selskabet altså i første omgang fik medhold i.

Det fremgår dog af aftalen mellem de to parter, at AT&T havde mulighed for at erstatte BMC's software med IBM's, hvis der forelå en valid forretningsmæssige begrundelse.

Det vurderede dommeren ved appelsagen var tilfældet. Her blev det således i afgørelsen konkluderet, at AT&T frivilligt og uafhængigt havde valgt at skifte til IBM’s software, og at BMC havde tabt kontrakten til IBM på fair vis.