Artikel top billede

(Foto: Pixabay)

AI-bølgen får Microsoft til at skrue voldsomt op for udbygning af datacentre

AI-bølgen gør, at Microsoft må øge datacenter kapaciteten for at kunne følge med.

Microsoft er i fuld gang med at øge kapaciteten af selskabets datacentre markant som følge af populariteten af AI-produkter.

Compute-kraft er nemlig en helt afgørende faktor i udbredelsen af AI.

En intern præsentation set af Business Insider viser, at Microsoft allerede har tilføjet mere end 500 megawatt kapacitet til sine datacenter siden juli sidste år – altså på omkring ni måneder.

Derved råder Microsoft nu over fem gigawatt (GW) i alt.

Hele datacentermarkedet ramte 30 GW i 2023 ifølge en rapport fra Cushman & Wakefield.

Microsofts plan er i 2025 at kunne tilføje datacenterkapacitet tre gange hurtigere, end det sker i dag.

I 2025 skal Microsoft altså kunne tilføje 200 megawatt kapacitet om måneden. Det kommer til at kræve en rekordkapacitet af GPU’er (Graphics Processing Units), som bruges til at levere regnekraft til AI-modeller.

Microsoft har både egen AI-satsning, men derudover benytter selskabet bag ChatGPT, OpenAI, som Microsoft ejer 49 procent af, også Microsofts compute-infrastruktur til sine services.

Microsoft meddelte i sommeren 2022, at man ville bygge ti nye datacenterregioner i løbet af et år.

I Danmark er Microsoft i gang med byggeriet af tre nye datacentre, som skal ligge i Høje Taastrup, Gadstrup og Lille Skensved – alle på Sjælland.

Microsoft er ikke alene om at ville have mere kapacitet. Oracle er eksempelvis også i gang med at bygge flere datacentre.

Et af disse AI-datacentre skal ligge i USA og vil være så stort, at man vil kunne parkere otte Boeing 747'er næse-til-hale.

"Vi bygger et stort antal datacentre, og nogle af disse datacentre er små, men nogle af disse datacentre er de største AI-datacentre i verden," lød det blandt andet fra Larry Ellison, Oracles stifter og formand i forbindelse med selskabets sidste regnskab.



White paper
SAP: Skab værdi og minimér omkostninger med effektiv dokumenthåndtering