Grænserne mellem en kontorskærm, og en du kan bruge til alt andet, er mere eller mindre visket ud.
Det viser testen af dagens fem skærme med al tydelighed.
Vi bad fem skærmproducenter om skærme til kontorbrug, og fik fem emner til test, der i den grad sparker et vist sted på mange andre parametre end Excel-nusseri og Powerpoint-jonglering.
Ikke mindst farvegengivelsen er en dyd, som er blevet markant bedre i prislaget under de 8.000 kroner. Selv ned til omkring 5.000 kroner får du overraskende fin, nærmest professionel, gengivelse.
Dertil er tilslutningsmuligheder, menuer og ikke mindst den vigtige ergonomi i store træk i orden.
Testen viser dog også med al tydelighed, at du ikke bare kan hive en tilfældig ned fra hylden, der passer i budgettet.
Læs derfor med her og lad dig inspirere eller finde den næste store skærm til skrivebordet.
Fællesnævneren er på nær en enkelt, skærme i 32” klassen med 4K opløsning. Det er efterhånden også standard. En anden fællesnævner er, hvor gode karakterer, der generelt blev høstet.
Det har været en god årgang.
I testen herunder har vi sammenfattet de vigtigste fokuspunkter for hver skærm. Gå et spadestik dybere og læs de fulde anmeldelse ved at følge linket under hver enkel test.
Asus ProArt PA329CV: Dynamisk allround-skærm
Det er panelets egenskaber og ikke mindst billedets dynamik, der skal være fokus på, hvis du vælger Asus.
Især til billedbehandling er den skrap for den byder på en farvegengivelse, der giver mindelser om fuldfede professionelle skærme.
Men den er kun god i native opløsning. Gør du skrift med mere større, bliver den mere grynet.
Desuden brillierer den med endog meget brugbare pre-justeringer, men lider til gengæld af et menu system, der ligner noget ret gammeldags.
Philips 49B2U6900CH: Den vil blæse dig bagover
En 49” ultra wide skærm er en voldsom sag at have tårnende over skrivebordet. Men det fylder dog ikke mere end, hvad to mindre skærme gør i praksis.
Så det er mere arealet af den let buede skærm man lige skal vænne sig til.
Det er let at opdele den som to separate – endda med forskellige input- da der er en god KVM-switch indbygget.
Du finder også et godt webcam men desværre er de indbyggede højttalere knap så gode. Så selvom kameraet let kan tage et større møde, så kræver det alt andet lige, at der tilsluttes ekstra højttalere.
På mange planer gør Philips det godt – forudsat, du er til det store ultra wide format. Men med en pris på 9.545 kroner forventer vi et bedre billede end den lidt afdæmpede, matte oplevelse vi fik serveret.
HP Series 7 Pro 732pk: En fornøjelse, for der er styr på ergonomien
Denne HP er helt ny på markedet og det ses tydeligt. Designet er friskt og meget lækkert – nærmest 'Danish Design' værdig, hvis man kan sige det.
Med et nyt produkt følger også en højere pris og HP er da også i den tungere ende i dette felt med en pris lige over de 7.000 kroner.
Til den pris kan du få bedre farvegengivelse. Men pointen er, at den klarer den bestemt er godkendt på dette felt. Det ses ikke mindst meget tydeligt på dens store kontrastområde.
Farverne står godt frem og du kan let navigere gennem de mange muligheder takket være et gennemført menu system.
Tekst står skarpt, også når du ændrer opløsningen – et vigtigt punkt til kontorbrug. Til store Excel ark med mere er den nærmest et niveau over resten i feltet.
HP udmærker sig ved at have en god ergonomi, indbygget KVM-switch og ikke mindst et gennemført design med en fod i ægte metal.
Det betyder, at den let kan vendes rundt og vippes i den retning du ønsker. Læg dertil en bred brugbarhed, med fokus på kontorlivet, og denne 32” 4K skærm lander højt på karakterskalaen.
BenQ PD3205UA: Kontorskærm med semi-pro evner
Med en pris på små 7.000 kroner leverer BenQ en 32” 4K skærm, der sagtens kunne holde til en højere prislap.
TFT-panelet er tydeligt i semi-professionel kvalitet, og den leverer samtidig et ekstremt roligt billede.
Skærmen er flot bygget med kvalitetskomponenter. Det gælder også skærmarmen, der dog består af et beslag, der skal monteres på bordet.
Denne del fungerer godt i langt de fleste tilfælde. Men har du et meget dybt bord eller andre forhold, der er specielle, skal det overvejes. Og du kan være nødt til at punge ud for en større skærmarm eller skærmfod.
Med i prisen er også en lille 'Hotkey Puck', der betyder at du let kan skifte mellem forskellige modes og derved slippe for den ellers fine menu på skærmen.
Billedmæssigt hører denne BenQ til de bedre, når der alene måles på farvegengivelse.
Måske ikke overraskende, da den har medfølgende certifikat på netop dette. Den kan levere sort, som er meget sort, og alligevel have god farvedybde og levere fint med detaljer.
Som rendyrket kontorskærm er den måske lidt speciel, men arbejder du ofte med billeder og videoer, er den oplagt.
Lenovo P32p-30: Mere prof end prisen tillader
Når alt er målt og vejet, kunne denne skærm sagtens have et prispunkt tæt på de 10.000 kroner.
Den koster reelt det halve og ud over et semi-kedeligt design, er der intet kedeligt over resten.
Byggekvaliteten er god, ergonomien er godkendt og tilslutninger, som blandt andet opladning af en bærbar med op til 100 watt, leveres som forventet.
Der hvor Lenovo brillierer, er på billedet. Der er en nærmest stokastisk ro selvom der er tale om et panel på 60 Hz.
Billeder og tekst står knivskarpt, også når du vælger en anden opløsning end native. En ret vigtig pointe til blandet kontorbrug.
Læg dertil en farvegengivelse, der er afdæmpet og brugbar til billedbehandling og samtidig pre-indstillinger, der betyder du kan bruge den til underholdning, og paletten er fuld.
Der er ingen tvivl om, at Lenovo er blandt markedets bedste allround-skærme i prislejet lige nu. Ret godt gået, i et felt fyldt med kompetente konkurrenter.
Konklusion
Skimter du hen over testen af de enkelte skærm i testen her, vil du opdage at de alle på nær en har fået tildelt et flot fem-tal i karakter.
Det betyder ikke, at du bare kan vælge den du synes matcher dit budget bedst. For trods ens karakter, rummer de store forskelle.
Skal jeg vælge én til allround kontorbrug, vil det uden tvivl være Lenovo. Den formår at levere på hele paletten. Ergonomi, tilslutninger og design er middel, men panelet leverer langt over middel.
Kombinationen af at kunne levere skarp tekst, gode farver og et roligt billede til en pris på blot 5.500 kroner er intet mindre end genialt.
Tager jeg de grafiske briller på, er BenQ-skærmen en perle, der vil kunne dække behovet for billedbehandling helt op til niveauet lige under dem, der arbejder med det fuldprofessionelt.
BenQ har fine, men ikke unikke allround egenskaber og skal vælges på grund af sine flotte farvegengivelse.
Asus er også et solidt bud på en skærm, der leverer flotte farver. Den er mindre god til tekst i ikke-native tilstand. Men brillierer til gengæld flot på ergonomien, godt hjulpet af en solid skærmfod.
Har du et designerkontor, leverer HP varen, med et yderst enkelt og meget flot formgivning. En jeg kunne finde på at vælge til hjemmekontoret, da den samtidig har gode allround egenskaber, og også scorer højt i måden den leverer farver på.
Tilbage har vi Philips, der skiller sig ud og også den eneste, der ikke får et fem-tal. Det er ikke et udtryk for at vi har med en ringe skærm at gøre. Nærmere, at den er ret speciel.
Bevares, billedmæssigt bliver jeg ikke blæst bagover. Det vil du til gengæld gøre af dens enorme format og muligheder, og nok også af den lidt af den for høje pris.