Ser jeg alene på panelets kvaliteter, ville jeg gætte på, at denne skærm lå i prislejet lige under 10.000 kroner.
Realiteten er dog, at du kun behøver slippe det halve for denne her sag fra Lenovo P32, men dagsprisen er reelt det halve.
Der er nemlig en saft og en ro i billedet, som oftest er forbeholdt professionelle skærme.
Der er ingen tvivl om, at de gode paneler er kommet ned i pris.
Det understreges af flere af de skærme, som vi har testet på det seneste. Men denne ThinkVision P32p-30 stikker alligevel fra feltet.
Anonym på den elegante facon
Mere om det senere, for der er intet ved skærmen, der indikerer, at vi har med en perle at gøre.
Bevares, bygge-kvaliteten er i orden, men altså heller ikke ekstraordinær. Her arbejdes med plast af rimelig, men ikke overdådig, kvalitet.
Den sorte ramme med det nærmest ikoniske ThinkVision-logo gør oplevelsen meget – skal vi sige – kontor-agtig. Kun de røde plast-elementer her og der – et unikt kendetegn fra Lenovo – giver lidt spræl.
Fraværet af knapper er også slående og tak for det. Alle menuer styres af en lille rød joystick på bagsiden.
Ergonomi og funktioner med et tvist
Skærmen står på en hel traditionel fod, men panelet kan vippe ret meget op og ned.
Dertil er den let at hæve og sænke, og du kan endda dreje skærmen næsten helt rundt til begge sider. Praktisk, hvis du lige skal dele noget arbejde med en kollega.
Ud over de normalt tilslutninger finder du også Thunderbolt og mulighed for at oplade bærbare op til 100 watt.
Skærmen kan også opdeles i to separate billeder, som oftest ses ved ultra wide screen-skærme.
Stråling, ”blåt lys” og alle de parametre, der gør godt for ergonomien, finder du også. Så alle tjekbokse i forhold til indkøb i firmaet kan du sætte kryds ved.
Billedet stjæler billedet
Det er alt sammen fint nok og parametre, der skal være i orden. Men det er altså, når der tilsluttes signal, at Lenovo brillierer.
For uanset om der er tale om tekst, billeder eller levende billeder, er der en nærmest stoisk ro over skærmens billede.
Der er en ro, som kan være vanskelig at beskrive. Men det er for eksempel, når vinduer rykkes rundt på skærmen og andet, der bare har et roligt flow.
Det er naturligvis en meget subjektiv og personlig oplevelse - det er jeg med på. Men sammenlignet med andre skærme i prislejet er Lenovo bare bedre her.
I hvert fald når talen går på blandet kontorbrug. Herunder også når der skal arbejdes med store grafer, billeder og præsentationer.
16:9 panelet kører dog kun 60 Hz, men har lysstyrke på 350/cd/m2. Det sidste er over gennemsnittet.
Til gaming kan den bruges, og den har da også en responstid på 4 ms. Men der er på ingen måde tale om et panel, der vil falde i god jord hos en hardcore-gamer.
Til gengæld napper den underholdning fint, da farvepaletten, den formår at gengive, går fra et flot og strålende billede til det mere afdæmpede og korrekte.
Budget skærm uden kompromis
Lenovo er en velbygget kontorskærm, der opfylder alle de behov, som du har brug for.
Dens 4K-opløsning kombineret med 32” giver gode detaljer, mens billeder og tekst står skarpt og meget klart.
Ergonomi, tilslutninger med mere er, som de skal være – endda med mulighed for deling af skærm og opladning af laptop, som beskrevet.
Kombineret giver de dyder, med det for prisen exceptionelt gode panel, en skærm, som du vil sætte mere og mere pris på, jo længere tid du bruger den. Derfor ender den også højt i karakterbogen.
Den har konkurrenter, men ifølge min erfaring skal du længere op end de 5.500 kroner, som denne Lenovo koster, for at matche alt det, som den leverer. Godt gået.