Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Morgen-briefing: Aarhusianske Hakio henter 30 millioner kroner / Capgemini etablerer nordisk center of excellence inden for AI / Reddit vil på børsen

Morgen-briefing: Aarhusianske Hakio henter 30 millioner kroner / Capgemini etablerer nordisk center of excellence inden for AI / Reddit vil på børsen / Lille konsulentfirma bag nyt online-fællesskab mod cyberkriminalitet

Mornings. Så nåede vi fredag, og Computerworlds fremskudte lyttepost mod syd pakker lyttebøjerne og alt det andet drivvåde grej sammen for denne gang. Weekenden kalder - men først får du lige her resultatet af de senste anstrengelser. Som sædvanligt i klart sprog og sammensat af Niels Veileborg.

Aarhusianske Hakio henter 30 millioner kroner

Den Aarhusianske it-virksomhed Hakio har rejst en investering på 30 millioner kroner fra blandt andre People Ventures og Dreamcraft Ventures mindre end to år efter at være blevet etableret.

Pengene skal bruges til at videreudvikle Haikos platform, der ved hjælp af machine learning kan analysere op til 150 datavariabler - blandt andet forbrugeradfærd, makroøkonomiske tendenser og marketingdata - til at øge forecastingnøjagtigheden for modebrands.

At øge forecastingnøjagtigheden gør, at modebrands i højere grad kan nøjes med kun at have de varer på lager, de skal bruge, og dermed reduceres lagerbehovet.

Platformen er udviklet i samarbejde med Hakios kunder, som blandt andet er Jack & Jones, Only og DitUr. I øjeblikket har Hakio omkring 20 ansatte, men selskabet forventer at fordoble antallet inden for kort tid.

Capgemini etablerer nordisk center of excellence inden for AI

Frem mod 2027 investerer Capgemini mere end 15 milliarder kroner i en massiv udbygning af sin globale kapacitet inden for GenAI. Herunder en opkvalificering af de datascience- og AI-kompetencer hos ca. 60.000 medarbejdere.

Også på nordisk plan slår investeringerne, der er drevet af stærk efterspørgsel på rådgivning og løsninger indenfor GenAI, igennem. Derfor etablerer Capgemini nu et nordisk, GenAI center of excellence, der med en kerne af 60 AI- og dataspecialiser samler og videreformidler lokale kompetencer og use-cases til kunder på tværs af Norden.

”Vi har i dag erfaringer med GenAI fra en del projekter i de fire nordiske lande. Herhjemme især inden for Medico og Life Sciences. Men lige som i de øvrige lande ser vi, at der i Danmark er stor efterspørgsel på strategisk rådgivning og konkrete erfaringer med GenAI. Her får vores nye center of excellence en vigtig rolle i at sætte den overordnede retning på GenAI og videreformidle vores viden, konsulenter og erfaringer til kunder på tværs af brancher,” forklarer Claus Rydkjær, adm. direktør i Capgemini Danmark.

Reddit vil på børsen

Det sociale medie Reddit vil noteres på børsen i New York, skriver Bloomberg.

Reddit vil gøre noget nyt og tilbyder de 75.000 mest aktive brugere at blive aktionærer. Normalt står almindelige mennesker bagerst i køen, når virksomheder går på børsen i USA.

Reddit oplyser selv at have over 73 millioner aktive brugere. Selskabet sigter angiveligt efter en valuation på cirka 5 milliarder dollars svarende til godt 35 milliarder kroner.

Lille konsulentfirma bag nyt online-fællesskab mod cyberkriminalitet

D’fense er navnet på en ny abonnementsbaseret platform, der skal fungere som et hub, hvor danske virksomheder, offentlige myndigheder, it-sikkerhedspartnere, organisationer, uddannelsesvirksomheder, eventvirksomheder, medier og forsikringsselskaber kan lære af hinanden og dele viden om cybersikkerhed.

Stifteren er Karsten Bolvig, som står bag det lille konsulentfirma Gaudio ApS i Hillerød i Nordsjælland, der har en bruttofortjeneste på godt to millioner kroner.