Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Morgen-briefing: Dansk ladeplatform sikrer sig 600 millioner i investeringer / TDC Erhverv leverer nu private 5G-netværk i stor skala til danske virksomheder / Investeringsfond lancerer ny fond på 400 millioner euro og kigger mod Danmark

Dansk ladeplatform sikrer sig 600 millioner i investeringer. TDC Erhverv leverer nu private 5G-netværk i stor skala til danske virksomheder. Investeringsfond lancerer ny fond på 400 millioner euro og kigger mod Danmark.

Godmorgen og velkommen til torsdagens morgen-briefing fra Computerworld.

Qëndrim Fazliu er bag tasterne.

God læselyst og god dag.

Dansk ladeplatform sikrer sig 600 millioner i investeringer

Den danske ladeplatform Monta har netop sikret sig 600 millioner kroner i en ny investeringsrunde, hvor de lukkede en serie B runde på 80 millioner euro.

Investeringen kommer fra både nye og tidligere investorer, herunder Energize Capital, Headline, byFounders, AENU, Creandum, GreenPoint Partners, Quantum Light, og Danmark Eksport- og Investeringsfond (EIFO).

Det oplyser selskabet i en pressemeddelelse.

Monta har på tre år rejst 130 millioner euro og tæller i dag 220 medarbejdere på tværs af ni lande.

Pengene skal bruges til at fordoble antallet af medarbejdere, investere i produktet og udvide deres partnernetværk.

Det sker efter, at ladeplatformen øgede sin årlige omsætning markant og åbnede to nye kontorer i Barcelona og Paris samt fordoblede medarbejderantallet i 2023.

Investeringen kommer fra både nye og tidligere investorer, herunder Energize Capital, Headline, byFounders, AENU, Creandum, GreenPoint Partners, Quantum Light, og Danmark Eksport- og Investeringsfond (EIFO).

TDC Erhverv leverer nu private 5G-netværk i stor skala til danske virksomheder

TDC Erhverv lancerer nu private 5G-mobilnetværk i samarbejde med italienske Athonet, der er Europas førende leverandør af private mobilnetværk.

Det betyder, at danske virksomheder og myndigheder nu får muligheden for at få adgang til lukkede netværk, der kan fungere som et ekstra sikkerhedslag for kritisk infrastruktur.

Det skriver TDC Erhverv i en pressemeddelelse.

En af styrkerne ved private 5G-netværk er, at netværksressourcerne er dedikeret til virksomheden og ikke skal fordeles ligeligt mellem alle, der er tilsluttet netværket.

Athonet, der er en del af Hewlett Packard Enterprise, har løsninger, der allerede er i brug hos store europæiske virksomheder som Enel og T-Mobile samt Charles De Gaulle-lufthavnen i Paris.

Unge forskertalenter får 132 millioner kroner for teknisk og naturvidenskabelig forskning

Villum Fondens Young Investigator-program har tildelt 18 unge forskertalenter bevillinger på i alt 132 millioner kroner til projekter inden for teknisk og naturvidenskabelig forskning.

Bevillingerne støtter opbygningen af forskerteams og bidrager til forskning.

Det skriver Villum Fonden i en pressemeddelelse.

Et af de udvalgte projekter hedder PlagAIrism og ledes af forsker Anna Rogers fra IT-Universitetet, som søger at udvikle metoder til at identificere og angive kilderne til data, som robotter som ChatGPT anvender.

Dette skal være med til at øge gennemsigtigheden, pålideligheden og respekten for ophavsrettigheder i udviklingen af generative AI-systemer.

Et andet projekt ledet af Ali Khosravi fra Syddansk Universitet vil optimere Power-to-X-systemer (PtX), der omdanner elektricitet fra vindmøller eller solceller til grønt brændstof som brint.

Villum Fondens Young Investigator-program har modtaget 142 ansøgninger, og de udvalgte forskere fordeler sig på syv danske universiteter.

Bevillingerne skal støtte udviklingen af internationale forskningsmiljøer på et højt niveau.

Programmet åbner for nye ansøgninger 21. marts 2024.

Investeringsfond lancerer ny fond på 400 millioner euro og kigger mod Danmark

Investeringsfonden Plural har annonceret lanceringen af en ny fond på 400 millioner euro (knap tre milliarder kroner), kendt som 'Fund II', kun 18 måneder efter introduktionen af deres første fond.

Formålet med den nye fond er at støtte de mest ambitiøse iværksættere i Europa, der har en mission om at ændre verden gennem teknologi.

Det skriver Plural i en pressemeddelelse.

Sidste år investerede Plural omkring 4,8 mio. euro (cirka 35,8 millioner kroner) i danske Teton.ai.

Den danske AI-startup Teton.ai, står bag udviklingen af et AI-værktøj, der skal mindske arbejdsbyrden hos sygeplejersker og hjemmehjælpere.

"Danmark er førende inden for teknologi og har en masse spændende founders med stort potentiale. Ovenpå en succesfuld investering i Teton.ai holder vi skarpt øje med transformative danske virksomheder, der vil ændre verden gennem teknologi," lyder det fra Carina Namih, der er partner hos Plural.