Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Morgen-briefing: Fagforening vil mødes med Tesla Danmark / Astralis-chef stopper med øjeblikkelig virkning / Tusindvis af klager over nye ejendomsvurderinger

Morgen-briefing: Fagforening vil mødes med Tesla Danmark / Astralis-chef stopper med øjeblikkelig virkning / Tusindvis af klager over nye ejendomsvurderinger

Velkommen til Computerworlds morgen-briefing onsdag 10. januar.

Morgenens tidlige nyhedsoverblik er sammensat af din morgenvært, Niels de Boissezon.

Fagforening vil mødes med Tesla Danmark

Mens elbilsproducenten Tesla tørner sammen med fagforeninger i stadigt flere europæiske lande, vil fagforeningen Dansk Metal mødes med den danske forgrening af Tesla.

Det skriver Netavisen Pio.

I de kommende uger vil den danske fagforening mødes Tesla Danmarks HR-topledelse, hvor næstformand i Dansk Metal, René Nielsen, ønsker at forklare fordelene ved en overenskomst.

“Vi vil forklare Tesla i Danmark, at begge parter har fordel af en overenskomst. Det er ikke kun lønmodtagersiden, der har nytte af en overenskomst. Det har arbejdsgiversiden også. O'Leary fra Ryanair sagde i sin tid, at han hellere ville have skåret begge arme af, end at tegne overenskomst med fagbevægelsen. Nu har Ryanair så tegnet overenskomst med Dansk Metal, men han har da begge arme endnu, mig bekendt,” siger han.

Tesla Danmark tæller i dag seks værksteder med omkring 150 medarbejdere.

Tusindvis af klager over nye ejendomsvurderinger

Det vælter ind med klager til Vurderingsstyrelsen og dennes nye, foreløbige ejendomsvurderinger.

I alt er det indtil videre blevet til 4.300 klager igennem Vurderingsportalen klage-formular, siden man 12. september 2023 kunne se foreløbige vurderinger, skriver BT.

I knap halvdelen af tilfældene, har klagen givet gevinst og udløst en ny vurdering, lyder det.

Vurderingsstyrelsens ejendomsvurderingssystem har været over 10 år undervejs og er siden lancering blevet kritiseret bredt.

I alt har den danske stat brugt knap to milliarder kroner i ekstern konsulent- og advokatbistand i forbindelse med det nye system.

Astralis-chef stopper med øjeblikkelig virkning

Den danske e-sportsvirksomhed Astralis skifter ud i toppen af sin ledelse, skriver Ritzau.

Efter fire år som administrerende direktør stopper Anders Hørsholt med øjeblikkelig virkning og skifter i stedet til en rolle som rådgiver og associeret medlem af bestyrelsen.

Han afløses af en tidligere Astralis-direktør, Nikolaj Nyholm, som i sin tid var medstifter af e-sportsholdet Astralis i 2016.

Astralis begyndte med at gøre sig gældende i computerspillet Counter-strike, hvor holdet over en stribe år dominerede feltet op til børsnoteringen i 2019. Selskabet har siden udvidet til andre spil-discipliner som League of Legends. Astralis blev afnoteret fra børsen i efteråret 2023.

IFS’ topchef er færdig – afløser er allerede fundet

Software-konsulentvirksomheden IFS’s administrerende direktør Darren Roos træder af efter fem år i spidsen for den svenske it-koncern.

Han træder af med øjeblikkelig virkning for at give plads til hans afløser, Mark Moffat – et skifte som har været undervejs igennem et halvt år, skriver selskabet i en meddelelse.

”Jeg er utrolig stolt over at skulle stå i spidsen for IFS i de næste faser af vores strategi. Vi står på et fantastisk solidt fundament og med de helt rigtige ingredienser til at kunne levere på vores strategiske målsætninger. Vi har en differentieret markedsposition, en meget stærk AI-baseret teknologi, en engageret kundebase, et motiveret partnersystem og nogle meget talentfulde medarbejdere. Darren Roos har gjort et kæmpe arbejde, og jeg ser frem til at samarbejde med ham i hans nye rolle som bestyrelsesformand,” siger Mark Moffat.

Darren Roos udnævnes nu som formand for IFS’ bestyrelse. Siden hans tiltrædelse i 2018 er IFS’ indtjening mere end tredoblet, drevet af tilbagevendende indtægter, mens selskabet er omstillet til at være cloud-centrisk.