Godmorgen og velkommen til tirsdagens udgave af morgenbriefingen fra Computerworld.
Endnu engang er det Thomas Møgelbjerg, der har mikset dagens hurtige nyhedsoverblik sammen til jer.
Og vi skal omkring opkøb, tennis, manglende viden om kunstig intelligens og et selskab, der har startet et campus for at undervise sine medarbejdere i netop kunstig intelligens.
God tirsdag og god læselyst.
14 opkøb på under to år: Init køber fynsk automationshus
Automationshuset Init blev stiftet i januar 2022, og siden har det snart to år gamle it-selskab opkøbt hele 14 virksomheder.
Og nu tager Init så endnu en virksomhed ind under vingerne med fynske Automation Lab, der blev stiftet i 2009 og har 30 medarbejdere i Svenborg, Albertslund og Vrå.
Dermed tæller Init nu i alt 650 medarbejdere, der er fordelt på lokationerne i Danmark, Sverige, Norge, Serbien, Nord Makedonien og Spanien.
Init leverer industrispecifikke automationsløsninger til en bred vifte af produktionsvirksomheder og forklaringen på, at den relativt unge it-virksomhed, har ressourcerne til at vokse så hurtigt, er, at selskabet er ejet af Danmarks største kapitalfond, Axcel.
Netflix vil sende livesport
I det nye år kan du se tennis på Netflix, når streaminggiganten sender kampen mellem den 22-dobbelte Grand Slam-mester Rafael Nadal og den nuværende verdens-2’er Carlos Alcaraz.
"The Netflix Slam" løber over skærmen 3. marts 2024 og er en del af Netflix’ seneste sats på live-sport. I november afholdt Netflix en golfturnering, hvor blandt andet Formel 1-kørere deltog.
Netflix er ikke den eneste lidt atypiske spiller, der har kastet sig ind i kampen om seere på sportsmarkedet de seneste år.
Amazon Prime har sikret sig rettighederne til Thursday Night Football, mens Apple TV er vært for Friday Night Baseball og Major League Soccer.
Netflix har dog antydet, at de ikke har planer om at konkurrere om sportsrettigheder. Finanschef Spencer Neumann sagde i september, at det var svært at se et afkast af milliarder af dollar i investeringer i live-sport.
I ægte amerikaske ånd finder tennisopgøret mellem Nadal og Alcaraz selvfølgelig sted i Las Vegas.
"Jeg er sikker på, at det bliver en fantastisk aften med tennis," siger Nadal i en udtalelse.
Hovedstadens virksomheder mangler viden om AI
Danmark er et af de mest digitaliserede lande i verden, men det er umiddelbart ikke til at se i Erhvervshus Hovedstadens nye undersøgelse.
Erhvervshuset har spurgt cirka 1000 små og mellemstore virksomheder i Hovedstadsregionen om, i hvor høj grad de har digitaliseret processer eller funktioner, og hvordan de anvender digitale systemer og værktøjer i deres daglige arbejde.
Næsten 60 procent svarer, at de har en lav digitaliseringsgrad, og knap to-tredjedel fortæller, at de ingen digitaliseringsstrategi har – til trods for at en strategi netop giver bedre forudsætninger for at øge digitaliseringsindsatsen.
Samtidig viser undersøgelsen, at hele 77 procent af de adspurgte virksomheder mangler viden om kunstig intelligens.
”Der er uden tvivl fortsat et stort udviklingspotentiale for øget digitalisering af de små og mellemstore virksomheder i Hovedstadsregionen, og det gælder ikke mindst ift. teknologier som kunstig intelligens, som kan bidrage til at gøre interne processer mere effektive og skabe nye produkter og forretningsmodeller,” siger Katrine Paaby Joensen, administrerende direktør i Erhvervshus Hovedstaden.
Capgemini åbner AI-campus
Den danske gren af den franske Capgemini-koncern søsætter et nyt uddannelsesprogram, som skal gøre kunstig intelligens til en fast ”sidemand” for selskabets konsulenter og kunder.
”I takt med, at vi fra 2024 skruer op for at udnytte generative modeller på flere store transformationsprojekter, så får vi brug for kontinuerlig kompetenceudvikling og træning i vores danske organisation,” siger Claus Rydkjær, adm. direktør i Capgemini Danmark.
Capgeminis ’AI-campus’, som de kalder det, tager afsæt i selskabets globale AI-uddannelsesprogram. Den samlede Capgemini-koncern har netop meldt ud, at man over de næste tre år investerer mere end 15 milliarder kroner i kunstig intelligens og generativ AI.
”Generativ AI vil de kommende år i stigende grad blive en co-pilot for konsulenterne. Og set i det lys vil det nye Gen AI-Campus kun få stigende betydning som sparringsværktøj og center for intern opkvalificering,” forklarer Claus Rydkjær yderligere.
I løbet af de næste 12 måneder er forventningen, at flere end 100.000 af de i dag 360.000 ansatte i Capgemini-koncernen, vil have gennemført den interne træning via det nye Gen AI-campus.