Velkommen tilbage digitaliserings- og ligestillingsminister Marie Bjerre. Du tog lige en ufrivillig omvej, men al PR er som bekendt god PR, og nu er bagsædet på ministerbilen dit igen.
Så velkommen tilbage til et job med absurd lange arbejdsdage, et job, der er en sælsom blanding af egen PR-agent, arbejdende bestyrelsesforkvinde og en omrejsende snoreklippende majestæt.
Og så kan jobbet i øvrigt hurtigt forsvinde, når partiformandens Egon Olsen-agtige plan skal rulles ud.
Forventningerne til dig og ministeriet er store: Ifølge Den fællesoffentlige digitaliseringsstrategi for 2022-2025 skal du gøre det lettere at være borger i et digitalt Danmark, bidrage til at løse udfordringerne med mangel på arbejdskraft samt styrke den grønne omstilling.
Der skal med andre ord høstes nogle fordele ved den massive digitalisering, som Danmark har gennemført - og som vi er gode til at fejre.
Samtidig viser både statsrevisorernes tilsyn og maj-angrebet på den danske forsynings-infrastruktur, at det er på tide at gøre op med den danske sikkerhedstilgang, hvor 42 forskellige styrelser, enheder og organisationer har ansvaret for cybersikkerheden.
For alles ansvar er som bekendt ingens ansvar. Men vi synes, at ansvaret er hos digitaliseringsministeren.
Vi tror nemlig på, at at en minister kan gøre en forskel - også selvom nogle af vores kollegaer synes, at du kan være lige meget.
Men vi ved også, at du ikke kan gøre det alene.
Du bør derfor snarest indtage rollen som politisk indsigtsfuld, arbejdende bestyrelsesforkvinde, der omsætter det politiske til konkrete mål.
Og så i øvrigt, som alle gode bestyrelser, se at få hyret en C-suite, der kan levere og skære igennem skoven af notater, betænkninger og sindrige møder.
Lad os i den forbindelse spare dig både jobopslaget og headhunterne.
Her er den C-suite, der vil sikre dig succes, inden udløbet af valgperioden.
Du har kort sagt brug for:
Ken Bonefeld som CISO: Ken er målrettet, har en uopslidelig energi og en dyb indsigt i det fulde sikkerhedsbillede.
Med ham vil det være slut med snik-snak, bortforklaringer og enheder, hvor der er åbent for cyberanmeldelser mellem 11.30 og halv tolv.
Læg bare Center for Cybersikkerhed, samtlige CERTer og de 49 andre enheder ind under ham. Når den romerske republik var truet, valgte senatet en diktator. Så hyr Ken som sikkerhedsdiktator i Danmark.
André Rogaczewski som CDO: Det er et sikkert win-win. André er for rastløs til at sidde stille og tælle sine millionmilliarder og er under alle omstændigheder blevet større end Netcompany.
Han har styr på den nyeste teknologi, og så taler han mere om borgere og virksomheders muligheder end mange, der er valgt til det.
André har desuden den fordel, at eksterne konsulenter nok vil få det lidt hårdt, når de skal prøve at sælge ham noget bullshit. Han har hørt det hele før.
Helle Thorning-Schmidt som CEO: Et comeback, der vil være mindst lige så stort som dit eget. Helle skal ikke vansmægte i Facebooks tvivlsomme Oversight Board.
Hun trynede den socialdemokratiske folketingsgruppe i fire år, så opgaven med at vriste kontrollen væk fra Finansministeriet og sikre Digitaliseringsministeriets handlerum, vil være en smal sag for hende.
Bonus-ansættelser:
Hvis der er penge til overs, så er Margrethe Vestager oplagt som DPO med Datatilsynet under sig.
Vi forstår, at hun snart kan være ledig på markedet og ville elske at se diverse brancheorganisationer prøve at overbevise hende om, at GDPR er gået for vidt.
Det er ikke billige folk, og de er nok ikke nemme at lede. Men vi har tiltro til dig. Og opgavernes størrelse er et godt argument for radikal handlen.
God fornøjelse - og selv tak.
PS: Alle rigtige ministre skal have et råd. Så vi foreslår, at du genopretter Disruptionrådet - men nu med fokus på AI. Det vil være rent fluepapir for alle it-sælgerne, technofetischsterne og LinkedIn-eksperterne. Lad dem holde masser af møder, så går de ikke i vejen for din agenda imens.