Unisys fylder ekstra 30 mio. i dansk hul

Det amerikanske moderselskab i it-koncernen Unisys har forhøjet dækningen til tab i Danmark til 65 millioner kroner. Nu vender bøtten imidlertid for Unisys, mener direktøren, der ser en positiv tendens i årets første fem måneder.

It-selskabet Unisys i Danmark har vist sig at have haft et større hul i pengekassen end først antaget.

Lidt før jul oplyste selskabet, at moderselskabet ville spytte 35 millioner kroner i pengekassen i den danske forretning efter store tab.

De 35 millioner kroner var ikke nok. I det netop offentliggjorte regnskab for 2004 fremgår det, at moderselskabet i USA i stedet er trådt til med 65 millioner kroner.

- Driftsresultatet var minus 59 millioner kroner, og det var mere, end vi havde estimeret. Så vi forhøjede kapitalindskuddet for at være på den sikre side, siger Gunnar Hesse, der er administrerende direktør for Unisys i Norden.

Områder har fremgang

Men efter fire år med store tab, og sidste år det største af dem alle, er der udsigt til fremgang, mener selskabets nordiske topchef.

- Vi har fået flere store ordrer i årets første fem måneder, og flere er på vej, så det er ikke bare taget ud af den blå luft, siger Gunnar Hesse, der er administrerende direktør for Unisys i Norden.

Unisys hev for få uger siden en ordre i land på bredbånd og infrastruktur for forsyningsselskabet Tre-Fors bredbåndssatsning i Trekantsområdet.

Unisys A/S Årsregnskab
Millioner kroner20042003
Omsætning111,6138,0
Resultat af primær drift (EBIT)-57,8-22,9
Resultat før skat -58,9-23,3
Resultat-58,9-23,3
Egenkapital18,812,7
Antal ansatte100106
På outsourcing-området er Mercuri Urval tilføjet i ordrebogen de seneste dage. Hovedkontoret ligger i Sverige, men opgaven vil også kaste opgaver af sig i Danmark, oplyser direktøren.

Inden for serverkonsolidering er der indgået en ny aftale, som endnu ikke kan offentliggøres.

Endelig er store investeringer i opbygning på konsulentområdet henvendt til den offentlige sektor begyndt at give afkast, oplyser direktøren.

Flere ordrer er tegnet tidligere på året, og flere er på vej. De bedre udsigter er blandt andet et resultat af, at Unisys har justeret forretningen.

Mere fokus

På outsourcing-området går Unisys for eksempel målrettet efter de store virksomheder, ikke de allerstørste globale, men internationale virksomheder, der har hovedsæde i Norden.

Dem ligger der en del af i Danmark, oplyser direktøren.

- Tidligere sprang vi på alt, som man siger på svensk. Nu har vi valgt at være fokuseret på det her område, og det begynder at give resultater, siger svenske Gunnar Hesse.

Han ønsker ikke, med henvisning til det børsnoterede moderselskab, at sætte konkrete tal på, hvad udviklingen kommer til at føre med i indeværende års regnskab.

- Men vi kommer til at se en betydelig vækst og et klart forbedret resultat, siger Gunnar Hesse.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Send dine legacysystemer på pension og invitér standardløsninger indenfor

Legacysystemer er rygraden i mange organisationers it-infrastruktur, men før eller siden er det tid til at sige farvel og skifte til en eller flere standardløsninger. Vi udforsker scenarier og muligheder, der gør det muligt at rykke videre. Hvad er businesscasen? Hvilke krav stiller skiftet til din forretning og jeres processer? Hvordan

08. oktober 2024 | Læs mere


Dynamics 365 & Business Central - AI og branchemoduler

Udforsk, hvordan du kommer godt i gang med Business Central, får hjælp til at tilpasse platformen til dine behov og får mest ud af din ERP-løsning med begrænsede ressourcer.

23. oktober 2024 | Læs mere


Årets CISO 2024

Vær med når Computerworld, Dansk Erhverv og Rådet for Digital Sikkerhed tager temperaturen på trusselslandskabet lige nu, og giver dig overblikket over de nyeste trusler, de mest aktuelle tendenser og de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

24. oktober 2024 | Læs mere