Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Morgen-briefing: Teslas store tyske bilfabrik kan blive lammet af strejke / Mark Zuckerberg og konen vil bruge AI til at kurere sygdomme / Mynewsdesk lancerer ny copilot-løsning

Teslas store tyske bilfabrik kan blive lammet af strejke. Mark Zuckerberg og konen vil bruge AI til at kurere sygdomme. Mynewsdesk lancerer ny copilot-løsning. Stiftere tilbagekøber betalingssystemet ePay, og så er det i dag 15 år siden, at den eftersøgte Stein Bagger mødte op på en politistation i LA for at melde sig selv.

Buenos días, folkens

Det er i dag onsdag 6. december, og Computerworlds morgen-briefing er netop landet i den indbakke.

Temperaturen udenfor er lidt over frysepunktet, og i dag er det Jacob Wittorff, der som en overfrisk Spies-guide på bussen til Torremolinos vil føre dig sikkert gennem dagens strøm af nyheder fra ind- og udland.

Så spænd sikkerhedsselen. For nu kaster vi os over nyhederne med samme iver, som danske charterturister til grisefest med sangria ad libitum.

Dagens første nyhed handler om konflikten mellem Tesla og det svenske fagforbund IF Metall.

I går blev konflikten intensiveret, da danske 3F Transport tilsluttede sig konfliken, men det kan vise sig at blive langt mere alvorlig for Elon Musk og hans elbilsfirma.

Teslas store tyske bilfabrik kan blive lammet af strejke

For den faglige konflikt mellem Tesla og det svenske fagforbund IF Metall kan sprede sig til Tyskland, hvor der arbejdes på at få de omkring 6000 medarbejdere på Teslas værksteder og den store bilfabrik Gigafactory Berlin til at slutte sig strejken.

Det fortæller næstformand i Dansk Metal René Nielsen til Børsen.

“De har organiseret omkring 1000 af Teslas ansatte, men det er ikke nok. Tyskerne er langt den vigtigste part, for det er dem, der har Europas største Tesla-fabrik, så der vil det virkelig have en effekt,” siger René Nielsen.

Ifølge Børsen overvejer Dansk Metal, som organiserer de danske værkstedsansatte, om fagforbundet skal tilslutte sig konflikten.

Mark Zuckerberg og konen vil bruge AI til at kurere sygdomme

Facebook-stifteren Mark Zuckerberg og hans kone Priscilla Chan har siden 2016 drevet den filantropiske organisation Chan Zuckerberg Initiative, der blandt andet investerer i forskning og uddannelse.

Organisationen har netop udgivet sit årlige brev, hvor Mark Zuckerberg og Priscilla Chan ser frem mod det kommende år for fonden, og her er der særligt fokus på kunstig intelligens.

“Et af vores første projekter er at bygge modeller, der kan forudse, hvilke af vores celler, som responderer på ting som vira og behandlinger. Det er vores forhåbning at disse værktøjer vil kunne hjælpe forskere med at kurere, forebygge og håndtere sygdomme,” skriver Mark Zuckerberg i et Facebook-opslag, der ledersager offentliggørelsen af brevet.

Mark Zuckerberg og Priscilla Chan har lagt 99 procent af deres formue i organisationen, der vurderes til at være en af verdens mest økonomisk velpolstrerede filantropiske foretagender.

Mynewsdesk lancerer ny copilot-løsning

Pr-platformen Mynewsdesk lancerer en ny Copilot-løsning baseret på kunstig intelligens.

Løsningen betyder ifølge Mynewsdesk, at pr-folk i tilfælde af idetørke kan få copilot-værktøjet til at give forslag til indhold ligesom, at den kan skabe indhold og hjælpe med at pressemeddelelser ender hos de mest egnende journalist.

“AI er ved at blive den nye standard, ikke kun inden for PR, men i alle brancher. Vi forstår, at den hurtige udvikling af AI kan være overvældende,” siger Louise Barnekow, administrerende direktør hos Mynewsdesk ifølge en pressemeddelelse.

Hvorvidt pressemeddelelsen fra Mynewsdesk er skrevet ved hjælp af kunstig intelligens er dog uvist.

Stiftere tilbagekøber betalingssystemet ePay

To af de oprindelige stiftere af det danske betalingssystem ePay, Thomas Knudsen og Morten Lanng Gulstad, har nu tilbagekøbt ePau som de ellers solgte i 2015.

De overtager løsningen fra betalingsvirksomheden Worldline, og ePay oplyser i en pressemeddelelse, at selskabet planlægger at rekruttere 10-12 nye medarbejdere i den kommende tid.

I dag for 15 år siden meldte Stein Bagger sig selv

Det er i dag 15 år siden, at Stein Bagger, der var sigtet og efterlyst for bedrageri og dokumentfalsk, meldte sig til politiet efter, at han havde været flugt i otte dage.

Den eftersøgte dansker meldte sig selv på politistation i det såkaldte “Skid Row”-område i det centrale Los Angeles, og avisen Los Angeles Times beskrev i maleriske vendinger dagen efter, hvordan den eftersøgte danskere gik ind på stationen, placerede sin hænder på disken og erklærede, at han var eftersøgt i Europa og var kommet for at melde sig selv.

Her blev han mødte med skeptis fra de ansatte på stationen, beskrev avisen.

“Herinde har vi mødt adskillige personer, der har hævdet, at de var konge Danmark,” forklarede en betjent til avisen.

Men da danskeren efterfølgende lænede sig ind over disken på stationen, bemærkede betjenten, at ærmet på danskerens Armani-jakke krøb op og afslørede et dyrt Rolex-ur. Efterfølgende kunne betjentene via Google-søgning fastlå, at hans historie tilsyneladende var god nok.

I 2009 blev Stein Bagger idømt syv års fængsel for svindel og dokumentfalsk for mere end 800 millioner kroner.