Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Morgen-briefing: Reagerer på udnævnelsen af Mia Wagner / David Helgason søger boss / Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen indtræder formelt som vagthund

Reagerer på udnævnelsen af Mia Wagner. David Helgason søger boss. Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen indtræder formelt som vagthund. EU giver grønt lys til Amazons køb af iRobot.

Velkommen til ugens sidste morgen-briefing, der er denne fredag morgen er forfattet af Dan Jensen.

I den kommende uge får du fornøjelsen af at nyde de altid veloplagte og velturnerede ord fra Computerworlds delvist franske islæt, Niels de Boissezon, på morgen-kvisten, når han indtræder som din morgen-vært.

Reagerer på udnævnelsen af Mia Wagner

Det er strømmet ind med reaktioner på torsdagens udnævnelse af Mia Wagner til ny digitaliseringsminister - herunder fra it-branchens organisationer.

Blandt andet meddeler Camilla Ley Valentin, relativt nyslået direktør i DI Digital, at Mia Wagner (V) har “stor faglig tyngde og erhvervsmæssig ballast, som jeg er sikker på kommer rigtig godt i spil i Digitaliseringsministeriet.”

Fra IT-Branchen meddeler direktør Natasha Friis Saxberg, at hun forventer, at Mia Wagner vil ‘have et skarpt øje’ for at forløse digitaliseringen som forandringskraft i Danmark.

Saxberg peger på, at afgående minister Marie Bjerre (V) ikke har haft optimale betingelser for blive digital indpisker i regeringen.

“Det ændrer et ministerskifte ikke ved, så der venter også Mia Wagner en stor opgave,” lyder det fra IT-Branchen.

David Helgason søger boss

Den kendte rigmand og Unity-medstifter David Helgason er i gang med opbygge en virksomhed i ‘spændingsfeltet mellem spil, klima og energi,” skriver han på LinkedIn.

Det ifølge Helgason opnåelige mål er hurtigt at fjerne al den klimabelastning, som spilindustrien i dag står for.

Lige nu søger Helgason og hans makker Richard Hilleman efter en person, der kan stå i spidsen for det ambitiøse projekt.

Kravene er blandt andet ‘stærk track record fra spilindustrien som enten forretningsudvikler eller CEO,’ ‘founder-mindset og erfaring med at opbygge en vedvarende organisation’ samt at vedkommende bor i USA.

Du kan se hele opslaget fra David Helgason her.

Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen indtræder formelt som vagthund

En måneds tid efter, at regeringen fremsatte lovforslag herom, indtræder Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen formelt som Danmarks ‘vagthund’ over for de store tech-giganter.

Det betyder, at styrelsen skal “varetage danske erhvervs- og slutbrugeres interesser, hvis de helt store udbydere af online platforme ikke lever op til en række krav i ny regulering fra EU,” meddeler Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen.

Samtidig kan styrelsen foretage egne undersøgelser og lignende på området - blandt andet om de af EU seks udnævnte såkaldte gatekeepere overholder reglerne. De seks gatekeepere er Alphabet, Amazon, Apple, ByteDance, Meta og Microsoft.

Du kan læse mere hos Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen her.

EU giver grønt lys til Amazons køb af iRobot

EU står til at give grønt lys til Amazons milliard-opkøb af støvsuger-virksomheden iRobot.

Ifølge Reuters vil EU ganske vist først træffe den endelige beslutning 14. februar, men ifølge mediets kilder tyder alt altså på grønt lys.

EU gik i sommer i gang med en grundig undersøgelse af det amerikanske opkøb af den amerikanske producent af robot-støvsugere.

EU har tidligere givet udtryk for bekymring over Amazons eventuelle dobbeltrolle som ejer af både en stor markedsplads og et produkt, der sælges via markedspladsen.

Det kan du læse mere om her: EU sparker Amazons kæmpeopkøb af iRobot til hjørne: Mangler svar på vigtige spørgsmål.

Flere højtuddannede ønsker at arbejde hjemmefra

Andelen af højtuddannede danskere, der ønsker at arbejde hjemmefra, stiger,.

Ifølge en ny undersøgelse fra Universum er andelen af veluddannede, der ønsker at sidde derhjemme en gang imellem, steget fra 56 procent til 63 procent i løbet af det seneste år.

Ønsket gælder dog ikke alle dage, da danskerne ifølge Universum er bevidst om, at man eksempelvis risikerer at blive ensom, hvis man sidder for meget alene hjemme.

“I lidt mindre omfang frygter danskerne at gå glip af vigtige møder (37 procent), at online on-boarding af nye medarbejdere fungerer mindre effektivt (32 procent), og at arbejdsgiveren har en knap så positiv indstilling over for medarbejdere, som arbejder hjemmefra (31 procent),” lyder det fra Universum.