Artikel top billede

(Foto: Michael Dziedzic)

40 lande i fælles erklæring: Vil aldrig betale løsesummer til hackere

En række lande er gået sammen imod betaling af løsesummer cyberkriminelle.

40 lande har indgået en alliance og underskrevet et løfte om aldrig at betale løsesum til cyberkriminelle og at arbejde for at ødelægge hackernes økonomi.

Det skriver Reuters på baggrund af en melding fra Det Hvide Hus.

Den nye alliance, som går under navnet International Counter Ransomware Initiative, er amerikanskledet og kommer efter, at angrebet af ransomware-angreb på verdensplan er er steget voldsomt.

"Så længe der strømmer penge til ransomware-kriminelle, er dette et problem, der vil fortsætte med at vokse," lyder det fra Anne Neuberger, en amerikansk national sikkerhedsrådgiver under Biden-administrationen ifølge Reuters.

Ransomware er den type angreb, hvor hackerne krypterer data og kræver en løsesum for at låse det op. Eller også afpresser de med at lække data, hvis der ikke betales.

Som en del af initiativet vil detaljer om hackerangreb også blive delt mellem staterne. Det ventes, at der vil blive oprettet to informationsdelingsplatforme en af ​​Litauen og en anden i fællesskab af Israel og De Forenede Arabiske Emirater.

International Counter Ransomware Initiative fandt sted for andet år tilbage i 2022, hvor medlemmerne bekræftede aftalen. Det nye her er kløftet om aldrig at betale en øsesum og endnu bedre informationsdeling.

De foreløbige underskrivere er: Australien, Østrig, Belgien, Brasilien, Bulgarien, Canada, Kroatien, Tjekkiet, Den Dominikanske Republik, Estland, Frankrig, Tyskland, Indien, Irland, Israel, Italien, Japan, Kenya, Litauen, Mexico, Holland, New Zealand, Nigeria, Norge, Polen, Republikken Korea, Rumænien, Singapore, Sydafrika, Spanien, Sverige, Schweiz, De Forenede Arabiske Emirater, Storbritannien, USA og Ukraine og Den Europæiske Union.

Den seneste erklæring er ikke offentlig endnu, men du kan læse sidste års erklæring her.



White paper
SAP: Skab værdi og minimér omkostninger med effektiv dokumenthåndtering