Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Morgen-briefing: Cheferne bag Complea og Nordic Computer nomineret til Årets Ejerleder 2023 / Søstrene Grene erkender langsommelighed med webshops / Cyberangreb mod internationale betalingssystemer kan lægge verdensøkonomien ned

Morgen-briefing: Cheferne bag Complea og Nordic Computer nomineret til Årets Ejerleder 2023 / Søstrene Grene erkender langsommelighed med webshops / Cyberangreb mod internationale betalingssystemer kan lægge verdensøkonomien ned / New York anklager firmaer for milliardsvindel med krypto

Mornings. Så blev det fredag, og Computerworlds fremskudte lyttepost slutter den aktive tjeneste i denne omgang. Her de seneste efterrretninger i klart sprog udvalgt af Niels Veileborg. God læselyst og god stormfuld weekend, når I når så langt.

Cheferne bag Complea og Nordic Computer nomineret til Årets Ejerleder 2023

To af tre finalister i Nordjylland, som er nomineret til prisen Årets Ejerleder 2023, er chefer for it-virksomheder.

Morten Hovaldt fra Complea samt Lars Juhl Frandsen og Peter Helmer Larsen fra Nordic Computer har chancen for at vinde prisen, for de er nomineret til den regionale pris Årets Ejerleder 2023 i Nordjylland, og vinderen herfra er med i kampen om den nationale titel.

Det er PwC, Nykredit, Dansk Erhverv og Finans, der står bag Årets Ejerleder, som afholdes for 20. gang. Årets tema er ejerledernes grønne transformation.

De syv regionale vindere går videre til landskåringen, som finder sted den 16. november.

Søstrene Grene erkender langsommelighed med webshops

Danskstartede Søstrene Grene er blevet en international virksomhed med butikker i 16 lande. Men det har haltet med online-delen, skriver Finans.

”Vi har været lidt bagud at udrulle e-com i forhold til de fysiske butikker og har for eksempel først nu fået åbnet webshop i Storbritannien. Men det gør rigtig meget godt for os at få onlinedelen med,” siger adm. direktør Mikkel Grene, der ejer og driver Søstrene Grene sammen med broderen Cresten Grene.

Firmaets første webshop kom på nettet i 2020 i Danmark, og nu er der webshops på 14 ud af 16 markeder.

Cyberangreb mod internationale betalingssystemer kan lægge verdensøkonomien ned

Den britiske forsikringsgigant Lloyd’s har regnet på, hvad det vil koste verdensøkonomien, hvis et hackerangreb rammer de internationale betalingssystemer, så virksomheder og private ikke kan betale for varer og tjenester og banker ikke kan cleare betalinger over landegrænser.

Og det er ikke småpenge. Det kan nemlig løbe op i 24.700 milliarder kroner, og den regning kan for en stor del ikke dækkes af nogen forsikringer. Det skriver Reuters.

New York anklager firmaer for milliardsvindel med krypto

New York anklager kryptovalutafirmaerne Genesis Global, moderselskabet Digital Currency Group samt de to ejere af selskabet Gemini, Cameron and Tyler Winklevoss, for at have svindlet investorer for mere end en milliard dollars. Det skriver The Guardian.

Kernen i sagen er "Gemini Earn", som lod kunder låne eksempelvis bitcoins til Genesis. Det blev markedsført som en investering med lav risiko, men i virkeligheden var det en risikabel investering, og det var Gemini angiveligt klar over.

Cameron and Tyler Winklevoss sagsøgte i øvrigt Mark Zuckerberg for at have stjålet ideen til Facebook fra dem for næsten 20 år siden.