Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Morgen-briefing: Ny opdatering til MitID styrker sikkerheden og forbedrer selvbetjeningsmuligheder / Israel blokerer for brug af kryptovaluta til at støtte Hamas / Kinesiske Baidu hævder at have udviklet AI i samme liga som GPT-4

Morgen-briefing: Ny opdatering til MitID styrker sikkerheden og forbedrer selvbetjeningsmuligheder / Israel blokerer for brug af kryptovaluta til at støtte Hamas / Kinesiske Baidu hævder at have udviklet AI i samme liga som GPT-4 / Google-chef: AI er så vigtig en mulighed, som vi bare ikke må misse / Investeringer i generativ AI vokser markant

Mornings. Det er onsdag, og du har en vejrmæssigt god dag i vente, før uvejret rammer os alle sammen. Computerworlds fremskudte lyttepost har atter samlet efterretninger fra hele it-verden og bundet en lille buket nyheder, som du kan fornøje dig med herunder. Dagens blomsterbinder: Niels Veileborg

Ny opdatering til MitID styrker sikkerheden og forbedrer selvbetjeningsmuligheder

MitID fik i går en opdatering.

Det er nu muligt at spærre hele sit MitID på MitID.dk, hvis man for eksempel har mistanke om misbrug.

Brugere kan også ændre deres mobilnummer direkte i appen.

Det er nu også muligt for brugere med nationale tegn (eksempelvis “ø” eller “ö”) i deres navn at benytte sig af passcanning til at oprette MitID. Det skal blandt andet gøre det nemmere at oprette MitID, hvis man er bosat i udlandet, og har brug for MitID, men ikke har et gyldigt dansk pas.

QR-koden er nu gyldig i kortere tid, før den skifter til en ny generisk QR-kode. På den måde styrkes sikkerheden i løsningen yderligere.

Israel blokerer for brug af kryptovaluta til at støtte Hamas

Israel har fået over 100 konti på kryptobørsen Binance lukket og beslaglagt midler for millioner af dollars for at blokere støtte til Hamas. Det skriver Børsen.

Israelske myndigheder advarer om, at kryptovaluta ofte bruges til finansiering af terror, og at krypto-bevægelserne i området vokset markant siden Hamas’ overraskelsesangreb

Krypto-selskabet Tether har af egen drift blokeret godt 30 konti i samme anledning.

Kinesiske Baidu hævder at have udviklet AI i samme liga som GPT-4

Den kinesiske tech-gigant Baidu har netop lanceret ERNIE 4.0, som er den seneste udgave af selskabets chatbot. Og ifølge Baidus topchef Robin Li er den på ingen måde ringere en OpenAI’s seneste version kaldet GPT-4. Det skriver CNN.

ERNIE 4.0 opererer på mandarin, men kan også fungere på engelsk - dog på et lavere nievau.

“Tidligere brokkede vi os over, at AI ikke var intelligent nok. Men nu forstår AI næsten alt, du siger, og i mange tilfælde forstår AI dig bedre end dine venner og kolleger,” siger Robin Li.

Google-chef: AI er så vigtig en mulighed, som vi bare ikke må misse

De kritiske røster i forbindelse med udviklingen inden for AI bliver stadig mere højlydte og insisterende. Og forleden kom det frem, at AI kunne ende med at forbruge lige så meget energi som et land på Hollands størrelse.

Men AI er "too important not to get right”, siger Matt Brittin, president for Google i EMEA. Det skriver BBC.

"Hvis vi gør det rigtigt, kan der være store gennembrud inden for sundhed, og der er potentiale for ubegrænset, ren energi og et samfund, hvor alle har muligheder gennem uddannelse og kraftfulde, intelligente værktøjer,“ siger han.

Investeringer i generativ AI vokser markant

Ifølge en ny prognose fra IDC vil virksomhedernes investeringer i Generativ AI frem til 2027 være ikke mindre end 13 gange større end væksten i de globale it-investeringer. Det skriver ComputerSweden.

IDC regner med, at virksomhedernes udgifter til generative AI-tjenester, software og infrastruktur vil vokse fra 16 milliarder dollars i år til 143 milliarder dollars i 2027.