Artikel top billede

Film: Kvindetrio skal redde universet

Kaptajn Marvel er tilbage, og denne gang i alliance med sin niece og en beundrer. Opgaven er simpel: Red universet fra de slemme krees.

Piloten Carol Danvers trækker atter i heltekostume som Captain Marvel. Efter holmgang mod de fæle aliens, kaldet krees, i første Captain Marvel-film fra 2019 har Danvers i skikkelse af skuespilleren Brie Larson nemlig genoptaget sin rolle som universets frelser.

Intet forbliver dog fryd og gammen særlig længe i MCU-universet (Marvels filmiske univers).

Ofte har en sejr sin pris. Specielt når man stikker næsen frem i kampen mod de udenjordiske og hyper-avancerede krees. For ikke at glemme formskifterne, The Scrulls.

Umiddelbart blev krigen mellem krees og scrulls afgjort i den første Captain Marvel-film. Problemet er blot, at hele den inter-galaktiske ballade har slået nogle gevaldige huller i universets struktur.

Danvers sendes mod et gigantisk ormehul. Undervejs bliver hendes kræfter filtret sammen med niecen Monica Rembeau og superhelten Kamala Khan alias Ms. Marvel. Hvis du ikke lige ved, hvem sidstnævnte er, så tag et kig på MCU-serien ”Ms. Marvel”.

Trioens opgave bliver at arbejde sammen, redde universet og bringe alting tilbage på rette plads.

Det sidste er lettere udfordrende. De tre kvinder bytter nemlig position, hver gang de anvender deres superkræfter.

Superheltefilm, uanset om de stykkes sammen af bagkataloget fra Marvel eller DC Comic, er ofte svære at finde hoved og hale i.

Heldigvis kan man jo bare indløse billet, læne sig tilbage i biografsædet og gnaske løs af bøtten med popcorn.

Titel: Captain Marvel 2 – The Marvels

Premiere: 8. november 2023