Artikel top billede

Streaming: Endelig nyt fra det kulsorte Fargo-univers

Den oprindelige film ”Fargo” er som bekendt en kulsort galgenhumoristisk affære, der kombinerer tommetyk skandinavisk accent i Minnesota med bestialske drab og – i enkelte tilfælde – en grenhugger.

Serien Fargo befinder sig i en afart af samme univers og er en antologiserie af inspireret af Coen-brødrenes film.

Hver sæson er en selvstændig historie, som foregår i forskellige tidsperioder og på forskellige steder.

Fraregnet den seneste og lidt svage sæson, har niveau og underholdningsværdi været helt i top, og nu er der nyt om næste sæson af Fargo.

Sæson fem – som du kan se trailer til her – får amerikansk premiere 21. november, foregår i 2019 og vil som vanligt introducere et helt nyt hold af karakterer.

Handlingen centrerer sig om Dorothy 'Dot' Lyon (Juno Temple), en husmor med en mystisk fortid.

Den lokale sherif Roy Tillman (Jon Hamm) mistænker hende for at være indblandet i lyssky affærer og begynder sammen med sin søn Gator (Joe Keery) og omstrejferen med det mere end danskklingende navn Ole Munch (Sam Spruell) at dykke ned i Dorothys fortid.

Noah Hawley fortsætter som showrunner for sæson 5 og har ud over de ovenstående stjerner også fået Jennifer Jason Leigh, Larmone Morris, Richa Moorjani og Dave Foley med i denne sæson.

Aktuelt kan sæson 1-4 ses på C More og TV 2 Play, og det må formodes at sæson fem også vil kunne ses samme steder, når den får premiere – selv om det med det stadig mere indviklede og bøvlede streamingmarked ærligt talt er en smule svært at garantere noget som helst. Så vi får se.