Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Morgen-briefing: Elon Musks hjernefirma rekrutterer til første forsøg med mennesker / Limewire satser på AI med nyt opkøb / Polen undersøger OpenAI / Franske Apple-ansatte planlægger en strejke under udgivelsen af iPhone 15

Morgen-briefing: Elon Musks hjernefirma rekrutterer til første forsøg med mennesker / Limewire satser på AI med nyt opkøb / Polen undersøger OpenAI / Franske Apple-ansatte planlægger en strejke under udgivelsen af iPhone 15

Velkommen til fredagens morgenbriefing, som er bragt af Kristoffer Ingemand.

God læselyst!

Elon Musks hjernefirma rekrutterer til første forsøg med mennesker

Elon Musks hjernestartup Neuralink rekrutterer til sit første kliniske forsøg med mennesker.

Startup'et søger kandidater til at modtage et hjerneimplantat.

”Vi er glade for at kunne meddele, at vi har modtaget godkendelse fra den uafhængige institutionelle revisionskomité og vores første hospitalssted til at begynde rekruttering til vores første-i-menneskelige kliniske forsøg,” skriver selskabet i en meddelelse.

I løbet af undersøgelsen vil R1-robotten blive brugt til kirurgisk at placere N1-implantatets ultrafine og fleksible tråde i et område af hjernen, der styrer bevægelsesintentionen.

”Hvis du er interesseret i at lære, om du kan kvalificere dig til nuværende og fremtidige Neuralink kliniske forsøg, kan du overveje at tilmelde dig vores patientregister,” meddeler selskabet.

Polen undersøger OpenAI

De polske myndigheder undersøger OpenAI, selskabet bag ChatGPT, efter en klage over, at selskabet skulle bryde GDPR.

"Sagen drejer sig om overtrædelse af mange bestemmelser om beskyttelse af persondata, så vi vil bede Open AI om at besvare en række spørgsmål," siger Jan Nowak, præsident for Polens Personal Data Protection Office (UODO) til Reuters.

Ifølge klagen retter OpenAI ikke falske oplysninger, som den har genereret om personer.

Klageren meddelte, at det ikke var muligt at finde ud af, hvilke personoplysninger, der blev behandlet af virksomheden, og modtog undvigende og vildledende svar på spørgsmål.

OpenAI har ikke reageret på Reuters anodning om en kommentar.

Limewire satser på AI med nyt opkøb

LimeWire, der engang var berømt og berygtet for musikdeling, har annonceret købet af BlueWillowAI, en gratis AI-kunstgenerator.

Det skriver Winbuzzer.

Opkøbet kommer i hælene på Limewires nylige indtog i det generative AI-domæne med lanceringen af ​​LimeWire AI Studio.

Franske Apple-ansatte planlægger en strejke under udgivelsen af iPhone 15

Flere fagforeninger for Apple Store-ansatte i Frankrig planlægger at strejke og demonstrere både fredag ​ 22. september og lørdag 23. september i forbindelse med udgivelsen af ​​Apples nye iPhone 15 i landet.

Det skriver Computersweden.

Strejken er blevet indkaldt som følge af, at fagforeningernes årlige forhandlinger med Apple er brudt sammen. I alt forventes tre fjerdedele af Apples butikker i Frankrig at deltage.

Fagforeningerne skal have forsøgt at få en lønstigning på 7 procent, så medarbejderne bedre kan håndtere den stigende inflation. Apple har i stedet tilbudt en stigning på 4,5 pct.

Fagforeningerne har også ønsket, at et ansættelsesstop til Apple Stores skal ophæves, og at der skal være mere lighed i forhold til virksomhedsgoder for medarbejderne.