Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Morgen-briefing: KMD-system lanceres i Japan / Danske cBrain opjusterer sine forventninger: Forventer markant vækst / To milliarder kroner til Elon Musks hjernechip-projekt

KMD-system lanceres i Japan. Danske cBrain opjusterer sine forventninger: Forventer markant vækst. To milliarder kroner til Elon Musks hjernechip-projekt. Slut med eksplosiv vækst for Metas Twitter-udfordrer Threads.

Velkommen til tirsdagens morgen-briefing fra Computerworld.

Din morgen-briefing er i dag sammensat af Dan Jensen.

KMD-system lanceres i Japan

For første gang nogensinde lanceres et KMD-system i Japan, hvor KMD’s ejer, NEC, som bekendt hører hjemme.

KMD er nemlig på vej til at lancere e-handelsløsningen KMD Connect i Japan i en version, der er særligt tilrettet den kommende japanske lovgivning for fakturering, som træder i kraft til oktober.

Den nye lov minder om de regler om obligatorisk elektronisk fakturering i det offentlige, der blev indført herhjemme for snart 20 år siden.

KMD’s topchef, Per Johansson, meddeler, at KMD Connect kan ‘gøre en stor forskel’ for mange japanske virksomheder.

“Vi er langt fremme i Danmark, og samfund verden over har brug for vores erfaring og vores digitale løsninger. Nu er KMD Connect en af de første løsninger, som tilbydes til det japanske marked, men vi ser flere muligheder for at gøre det samme med andre digitale løsninger udviklet af KMD," meddeler han.

Det er planen, at flere KMD-løsninger skal følge i kølvandet på KMD Connect, meddeler selskabet.

Danske cBrain opjusterer sine forventninger: Forventer markant vækst

Der er lagt op til markant vækst for danske cBrain i år.

Faktisk går det så godt, at cBrain nu opjusterer sine forventninger til året til en forventet vækst i omsætningen på mellem 20 og 25 procent.

Hidtil har selskabet kalkuleret med en vækst på ‘blot’ 15 til 20 procent.

“Den højere end forventede omsætningsvækst skyldes primært øget software-salg af F2 bruger-licenser,” meddeler selskabet.

Du kan læse hele meddelelsen fra cBrain her.

To milliarder kroner til Elon Musks hjernechip-projekt

Elon Musks hjernechip-projekt, Neuralink, er på vej med det første forsøg baseret på levende mennesker, og det er blevet godt modtaget af investorerne.

I hvert fald pumper investeringsselskabet Founders Fund nu 280 millioner dollar - omkring to milliarder kroner - ind i Neuralink i en ny fundingrunde.

Neuralink har allerede været i gang med forsøg på aber, grise og får. Dødsraten har angiveligt været relativt høj, men forsøgene har genereret vigtig data, som kan anvendes til kommende forsøg på mennesker.

Bag Founders Fund står iøvrigt den ret kontroversielle rigmand Peter Thiel, som Elon Musk i mange år har samarbejdet med.

Peter Thiel var med til at stifte både eBay og PayPal og investerede tidligt stort i blandt andet Facebook og Airbnb.

Han er også bagmanden bag det omstridte data-mining-selskab Palantir, som du kan læse mere om her.

Slut med eksplosiv vækst for Metas Twitter-udfordrer Threads

Det ser ud til at være slut med den eksplosive vækst, som Metas Twitter-udfordrer Threads har oplevet siden lanceringen.

Ifølge analysehuset Altindex.com er tilvæksten af brugere faldet med 90 procent til ‘blot’ 440.000 nye brugere per dag.

Threads var efter lanceringen den hurtigst voksende sociale medie-platform nogensinde og fik ifølge Altindex.com 121,7 millioner brugere fra 5. juli til 30. juli. Det svarer til 4,7 millioner bruger per dag.

I de første fem dage af august fik Threads imidlertid kun 440.000 brugere per dag.

Ifølge Altindex.com åbnede den gennemsnitlige bruger Threads 14 gange om dagen i den første tid og brugte her 19 minutter om dagen på appen.

I slutningen af juli var disse tal faldet til blot 2,6 åbninger om dagen og tre minutter.