Allerede da ansøgningeren strømmede ind i starten af juli stod det klart, at ikke bare modtager universiteteterne flere ansøgningerne tl deres it-uddannelser, en større del af ansøgningerne end hidtil har kvindlige afsendere.
I nat fik håbefulde studiensøgere over alt i Danmark svar på, hvor de skal starte på studie efter sommerferien.
Og af de i alt 1929 ansøgninger som IT-Universitetet i København modtog er 455 blevet optaget på en bacheloruddannelse.
Og med dette optage sprænger ITU rekorder for kønsfordelingen i år, som lyder på hele 40 procent kvinder.
Det er en fremgang på to procentpoint siden sidste år, skriver ITU i et indlæg på sin egen hjemmeside.
”Vi modtog et rekordstort antal ansøgninger til vores bacheloruddannelser i år, og vi kan se, at vores forskellige initiativer og tiltag for at skabe en bedre kønsfordeling har båret frugt," siger studiechef på ITU, Lene Rehder.
"Det er en meget vigtig mission, fordi kønsfordelingen i it-branchen er skævvredet. Hvis Danmark fortsat skal være blandt verdens førende it-samfund, skal vi have større diversitet på arbejdsmarkedet og flere kandidater i spil.”
Ser man på de enkelte uddannelser så har Softwareudvikling er andelen af kvinder således siden 2015 steget fra 9 til 25 procent.
Men selv om det lover godt for it-udviklingens fremtid med det stigende ansøgertal, så er det et problem, at ITU og andre universiteter ikke kn få lov at tage endnu flere af ansøgerne gennem it-uddannelsesmaskinen.
”Det er meget ærgerligt, at vi må afvise kvalificerede ansøgere. Vi ved, at behovet for it-specialister er enormt stort, og det bliver kun større i fremtiden," lyder det fra ITU's rektor Per Bruun Brockhoff.
"Den grønne omstilling, det stigende behov i sundhedsvæsenet og den voksende cybertrussel kalder alle på teknologiske løsninger, men det er politisk vedtaget, hvor mange pladser vi har lov at udbyde, så vi bevarer status quo i antallet af pladser frem mod 2030."
I alt har it-uddannelserne i Danmark i år optaget 10 procent flere kandidater end sidste år. Og på STEM-uddannelserne generelt er der kommet fem procent flere ind end sidste år. Det skriver DR.