Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Amerikansk konkurrencemyndighed fejes af banen: Microsoft kan lukke aftalen med Activision Blizzard

Der er ingen fare for, at Microsoft vil udnytte sit opkøb af Activision Blizzard til at udelukke konkurrenter fra populære spil. Det mener en amerikansk appeldomstol, der nu bringer Microsoft et skridt nærmere milliardhandlen.

Microsoft har i flere uger nu forsøgt at købe spilgiganten Activision Blizzard.

Men det modsatte den amerikanske konkurrencemyndighed FTC sig sidste uge, og dermed måtte Microsoft endnu en tur i retten for at få grønt lys.

Det har tech-kæmpen nu for anden gang fået rettens ord for.

Fredag afviste en appeldomstol nemlig FTCs indsigelser, og Microsoft kan - måske - snart få lov at gennemføre sit køb af Activision Blizzard fr 69 milliarder dollar - svarende til lige under 458 milliarder danske kroner.

Microsoft, siger ifølge Reuters, at man er glad for rettens hurtige behandling af sagen.

"Dette bringer os endnu et skridt tættere på målstregen i dette maraton af globale reguleringsgennemgange," lyder det fra Microsofts præsident Brad Smith.

Men det er et spørgsmål om tid for Microsoft.

Fusionsaftalen mellem Microsoft og Activision udløber nemlig 18. juli. Efter denne dato kan begge virksomheder frit gå fra aftalen, medmindre de forhandler om en forlængelse.

Så hvis Microsoft skal være sikker på, at kunne gennemføre handlen, så er der altså nu enormt kort tid at løbe på.

Aftalen, som er den største i videospilindustriens historie, mangler stadig at blive godkendt i Storbritannien.

Vil Microsoft lukke konkurrenter ude?

Årsagen til FTCs modstand mod handlen er, at myndigheden mener, at aftalen vil skade forbrugerne - både dem, der spiller videospil på konsoller eller har abonnementer på spillene.

Blandt andet bekymrer det FTC, om Microsoft med dette opkøb vil gøre flere populære spil utilgængelige på andet end Xboks-konsoller, som Microsoft selv er producent af.

Microsoft reagerede på det postulat ved at tilbyde 10-årige licenser til rivalerne.

Desuden har Microsoft søndag underskrevet en aftale om at beholde Call of Duty på PlayStation efter opkøbet af Activision Blizzard, sagde Microsoft Gaming CEO Phil Spencer i et tweet søndag 16. juli.

Brad Smith, sagde i et andet tweet om aftalen:

"Selv efter vi krydser målstregen for denne aftales godkendelse, vil vi fortsat fokusere på at sikre, at Call of Duty forbliver tilgængelig på flere platforme og for flere forbrugere end nogensinde før. "

Nogen af de mest populære spil, som Activision Blizzard er kendt for er, foruden Call of Duty, World of Warcraft og mobilappen Candy Crush.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere