I de sidste fem år fra 2018 til 2022 er antallet af it-hændelser mod danske virksomheder og myndigheder mere end fordobblet.
Man har hos den danske efterretningsenhed Center for Cybersikkerhed (CFCS) gennem disse år set tallet af hændelser gå fra 172 til 356.
Sådan lyder en observation fra CFCS ifølge TV2. Men tallene dækker sandsynligvis over en stort mørketal, lyder det. Derfor kan der i virkeligheden være mange flere.
Nyheden kommer på baggrund af, at TV2 har kigget i den trusselsvurdering, som CFCS udsendte tilbage i februar, hvor man vurderer, at truslen fra specifik cyberspionage lige nu er "meget højt".
En af de sketorer, der særligt er ramt af spionage er den maritime. Det er især Rusland og Kina der forsøger at kigge med.
Mindst 10 virksomheder har brancheorganisationen Danske Maritime kendskab til, som har været udsat for kopiering af deres produkter.
Og selv om virksomhederne ikke vil fortælle om det offentligt, så er organisationens teori, at en del af denne komiering er muliggjort ved, at spioner hr anvendt cyberværktøjer til at få oplysninger.
"Rusland er ikke særlig innovativ, når det handler om eksempelvis maritimt udstyr, sonar og radar, og der kan vi se, at danske virksomheder kan være særligt sårbare," fortæller Anders Henriksen, som er kontraspionagechef i Politiets Efterretningstjeneste til TV2.
Den danske digitaliseringsminister Marie Bjerre har afvist at stille op til interview, for at reddegøre for, hvordan man konkret vil styrke Danmarks cyberforsvar og cybersikkerhed gennem det nye forsvarsforlig, som flere regeringspartier sidste uge indgik en rammeaftale om.