Flextronics-lukning dyr for Embedit

Da Flextronics lukkede i Danmark sidste år, forsvandt samtidig 40 procent af it-virksomheden Embedits omsætning. Siden da har selskabet arbejdet hårdt på at frigøre sig af afhængighed af få store kunder. Embedit formåede at reducere tabet af den største kunde til en nedgang i 2004-omsætningen på 10 procent.

Lukningen af elektronikvirksomheden Flextronics sidste år kom som lidt af et chok for it-virksomheden Embedit, der på det tidspunkt baserede 40 procent af sin årlige omsætning på den nordjyske virksomhed.

- Vi havde 25 mand i arbejde for Flextronics, der var vores suverænt største kunde, siger Tommy Andersen, administrerende direktør, Embedit.

Selskabet gik omgående i gang med brede omsætningen ud på flere kunder.

I 2003 udgjorde de tre største kunder 87 procent af omsætningen, mens dette tal i 2004 var reduceret til 58 procent.

Ingen over 15 procent

- Allerede nu står ingen af vores kunder for mere end 15 procent af omsætningen. Vi har to håndfulde kunder, der vægter næsten lige meget, siger Tommy Andersen.

Embedit er specialiseret i udvikling af elektronik og embedded (indlejret) software. Selskabet arbejder inden for mobil/tele-, medico-, energi-, industri- og transportsektorerne.

Embedit A/S Årsregnskab
Millioner kroner20042003
Omsætning42,145,8
Resultat af primær drift (EBIT)2,46,1
Resultat før skat 2,46,2
Resultat1,74,3
Egenkapital3,05,4
Antal ansatte3128
Embedit har også opnået en bedre balance mellem projektafdelingen og udviklingsafdelingen. Det skal forstås på den måde, at det i dag er lige så almindeligt, at kunderne outsourcer deres udvikling til Embedit, som det tidligere var almindeligt, at Embedits udviklere sad ude hos kunderne.

God timing

- Den udvikling havde faktisk ikke noget at gøre med lukningen af Flextronics, men timingen vidste sig at være rigtig god, siger Tommy Andersen.

Derudover er der etableret en dedikeret projektudviklingsafdelingen med base i selskabets hovedkontor i Herlev og i øvrigt også etableret en afdeling i Sønderborg på Als.

- Begge dele har været positive oplevelser for os, siger Tommy Andersen, der forventer en 2005-omsætning på niveau med sidste år, men et højere overskud.




IT-JOB

Nitor Energy A/S

IT Infrastructure Specialist

Udviklings- og Forenklingsstyrelsen

Generalist med flair for økonomi i projekter og drift

Udviklings- og Forenklingsstyrelsen

Backend-udvikler til ny platform i Azure

Udviklings- og Forenklingsstyrelsen

Business Analyst med flair for test
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere