Artikel top billede

Bog: Da techindustrien gav den fuld gaspedal i rumkapløbet

I helt ny bog giver forfatteren bag rost bog om Elon Musk sin version af de vilde historier bag en mere ukendt del af det private rumkapløb.

Indtil for få år siden var rumfart en sag for regeringsinstitutioner og de helt tunge aktører fra det, præsident Dwight D. Eisenhower betegnede som ”det militærindustrielle kompleks.”

Men særligt SpaceX sparkede døren ind til en tid, hvor private opstartsvirksomheder har fået en helt afgørende rolle at spille.

Dén virksomhed har forfatter og journalist Ashlee Vance imidlertid allerede behandlet indgående i en tidligere bog om Elon Musk.

Så i hans helt nye ”When the Heavens Went on Sale: The Misfits and Geniuses Racing to Put Space Within Reach” bruger han flere kræfter på særligt fire andre spillere – nemlig Astra, Firefly, Planet Labs og Rocket Lab.

Ligesom SpaceX er de udsprunget af Silicon Valleys hurtigtgående iværksætterkultur, og i bogen fortæller Vance om deres ledere, visioner og om, hvordan virksomhedskulturen adskiller sig fra særligt NASAs noget mere tilknappede ditto.

Inklusive vilde fester, stoffer, hårdtslående bodyguards, gensidig spionage og om raketglade techledere, der på nærmest alle parametre giver den fuld gaspedal.

Men hvor de samtidig har ét mål for øje: At gøre rumbaseret teknologi langt billigere og mere tilgængeligt.

When the Heavens Went on Sale er af Amazons bogredaktører allerede udpeget som en af de indtil videre bedste bøger indenfor sin genre i 2023 og har fået rosende ord med på vejen af talrige forfattere og medier.

Andy Weir har således betegnet den som en non-fiction bog, der er lige så læsværdig som en roman.

Det er dog alligevel ganske lovende ord fra manden bag en af nyere tids allerbedste sci-fi romaner, nemlig The Martian.

Du kan også møde forfatteren på den stort set altid seværdige YouTube-kanal Amanpour & Co., hvor han interviewes om bogen af Walther Isaacson.

Titel: When the Heavens Went on Sale: The Misfits and Geniuses Racing to Put Space Within Reach

Forfatter: Ashlee Vance




IT-JOB

De Nationale Geologiske Undersøgelser for Danmark og Grønland (GEUS)

IT-systemadministrator søges til GEUS

Københavns Professionshøjskole

Nytænkende og agil IT-projektleder
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere