I de kommende år vil der verden over blive monteret et ufatteligt antal solceller og vindmøller samt – indenfor en lidt længere årrække – formentlig også sat en masse små, modulbaserede kernekraftværker i drift.
Men det gør stadig kun et begrænset indhug i de ca. 40% af menneskehedens CO2-aftryk, der stammer fra byggeriet.
Derfor sætter en ny udstilling på Copenhagen Contemporary fokus på alternative byggematerialer, som kan begrænse kulstofudledning og træk på ikke-fornybare ressourcer.
De 10 deltagende hold på udstillingen består af blandt andet arkitekter, håndværkere og producenter, og de har taget udgangspunkt i byggematerialer, der enten er biologiske i deres ophav eller bygger på genanvendelse af eksisterende materiale.
Udstillingen bærer navnet “Reset Materials - Towards Sustainable Architecture”, og deltagerne har skabt deres bidrag med bl.a. træ, plastic, jord, hamp, strå, biocement, ålegræs og endda brændenælder og mycelium (cellestrukturer fra svampevækster).
På udstillingen kan man desuden læse og høre om tankerne og processen bag de enkelte værker, ligesom der er mulighed for at mærke strukturen på og lære om de anvendte materialer.
Udstillingen finder sted i perioden fra 20. juni til 28. september i Copenhagen Contemporarys hal på Refshaleøen – læs mere her.