Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Morgen-briefing: Amerikanere stoler mest på LinkedIn og mindst på TikTok / Nordens største kryptobørs rejser penge ved crowdfunding / Microsoft giver indsprøjtning til dansk FinTec

Amerikanere stoler mest på LinkedIn og mindst på TikTok. Nordens største kryptobørs rejser penge ved crowdfunding. Det var berettiget, da Skatteforvaltningen delte persondata internt. Microsoft giver indsprøjtning til dansk FinTec.

Godmorgen og velkommen til onsdagens udgave af morgen-briefingen fra Computerworld.

Igen i dag er det Thomas Møgelbjerg, der har stykket nyhederne sammen. Og vi skal vidt omkring, så lad os kaste os ud i det.

Amerikanere stoler mest på LinkedIn og mindst på TikTok

I en tid hvor fake news er blevet et krigsførende våben, og brugen af kunstig intelligens bliver mere og mere udbredt, er det godt at have en vis skeptisk overfor nyheder, der popper frem på sociale medier.

Og det har amerikanerne faktisk (en smule overraskende, måske?)

Ifølge en måling fra YouGov, der har spurgt voksne statsborgere i USA, hvordan de rangererer troværdigheden af nyheder på 11 sociale medieplatforme, er det kun to medier, der ender i plus: LinkedIn og YouTube.

Resten ender i minus, og det tæller både Reddit, Twitter, Facebook, og Snapchat. TikTok ligger placeret solidt i bunden af listen med minus 35. Tjek selv listen her.

Nordens største kryptobørs rejser penge gennem crowdfunding

Mandag meldte den nordiske krypobørs Firi ud, at de åbner op for crowdinvesteringer fra nordmænd og danskere for at kunne vokse endnu hurtigere samt indtræde på det svenske marked i løbet af i år.

Og siden er det gået stærkt. I går formiddag havde 3.581 investorer udvist forhåndsinteresse (ikke bindende) for samlet 167 millioner kroner.

Mindsteinvesteringen er 10.000 norske kroner (cirka 6.500 dkk.).

Udover vækst og markedspenetrering skal pengene ifølge Thuc Hoang, CEO og medstifter af Firi, bruges på at lancere op til 50 nye kryptocoins hurtigere end ellers.

Værdiansættelsen af Firi bliver fastsat, når forhåndstegningen åbner i selve crowfundingrunden. Kapitalrejsningen sker i samarbejde med den norske platform Dealflow.no

Berettiget at Skatteforvaltningen delte persondata internt

Og så til en juridisk tung nyhed om deling af personoplysninger mellem myndigheder.

Datatilsynet har truffet afgørelse i en sag, hvor en borger klagede over, at Skattestyrelsen havde delt oplysninger om vedkommende med Gældsstyrelsen. Oplysningerne handlede bl.a. om arv.

Borgeren har ikke fået medhold i sin klage, da Datatilsynet finder delingen af oplysningerne indenfor rammerne af databeskyttelsesforordningen – herunder princippet om formålsbegrænsning.

Og nu bliver det ekstra teknisk: Datatilsynet lagde til grund, at både Skattestyrelsen og Gældsstyrelsen har hjemmel i bl.a. skattekontrolloven og gældsinddrivelsesloven til at foretage deres respektive myndighedsopgaver, herunder skatteansættelse og gældsinddrivelse.

Derudover vurderede tilsynet, at den interne deling af personoplysninger mellem de pågældende myndigheder, som begge er en del af Skatteforvaltningen, ikke skete til uforenelige formål. Læs hele afgørelsen her.

Microsoft giver indsprøjtning til dansk FinTec

Hvis dine øjne stadig er åbne efter at have læst overstående nyhed, kommer der her en lidt mere letfordøjelig en af slagsen.

Microsoft har indgået et nyt samarbejde med Copenhagen FinTech.

Et samarbejde, der skal sætte ekstra fart på teknologidrevet innovation inden for finansielle services.

Microsoft vil gennem partnerskabet blandt andet bidrage med rådgivning, mentorordning og ekspertise om banebrydende teknologier, herunder særligt AI, for at løfte og udvikle det danske fintech-økosystem yderligere. Læs hele nyheden her.