EU's planer om tvungen datadeling risikerer at gå ud over europæiske virksomheder, advarer de tyske giganter SAP og Siemens.
De to tyske teknologi-giganter kritiserer EU's forslag til den kommende lovgivning om brugen af data fra forskellige smarte forbrugerprodukter, som skal blive en del af EU's nye datalovgivning, den såkaldte Data Act, som blev fremlagt af EU-Kommissionen i det forgangne år.
Også amerikanske teknologigiganter har tidligere kritiseret forslaget.
Det rapporterer Financial Times.
I Bruxelles forestiller man sig, at lovgivningen skal fungere som et værn mod, at amerikanske virksomheder kan indsamle al viden og data om brugerne af deres produkter.
Derfor skal den nye lov tvinge virksomhederne til at dele al - lovligt - indsamlet viden og data med myndigheder, andre virksomheder og brugerne, lyder det.
SAP og Siemens tordner dog mod den idé, fordi en sådan lov vil tvinge europæiske virksomheder til at opgive handelshemmeligheder og derfor også give Kina en konkurrencemæssig fordel.
Derfor har cheferne for de to teknologi-giganter sammen med tre topchefer skrevet et brev til EU-Kommissionens formand, tyske Ursula von der Leyen, for at få lavet om i den foreslåede lovgivning.
Brevet er også blevet sendt til det svenske EU-formandskab, EU's danske konkurrencekommissær Margrethe Vestager samt EU's kommissær for det indre marked Thierry Breton.
I brevet giver topcheferne udtryk for, at den nye lov om tvungen datadeling kommer til at ødelægge rygraden i fremtidige, datadrevne, europæiske forretningsmodeller.
"Internet of Things er et område, hvor europæiske virksomheder er førende," lyder det i brevet.
"Virksomheder har brugt år på at investere i [forskning og udvikling], udvikling af datadrevne produkter og tjenester," lyder det videre.
Sverige, der har EU-formandskabet, forventer at kunne fremlægge det endelige udkast til loven 27. juni i år.