Artikel top billede

32” og 16:9 format – Lenovos Legion skærm er udviklet til gaming, men bortset fra foden er designet neutralt og kvaliteten generelt meget høj. (Foto: Lenovo)

Test: Skal den næste kontorskærm være med gaming-logo? Stor Lenovo-skærm viser, at det ikke er en dum ide

Lenovo leverer her en 32” skærm, der beviser, at en skærm gearet til spil er fremragende til alt andet også. Kvaliteten er tårnhøj, og prisen følger med.

Vi bad Lenovo sende os en allround/kontorskærm i den bedre ende, og nu pakker jeg en Legion op. Det er jo Lenovos gaming-mærke.

Men OK, skærmen skriger ikke spil – ud over den lidt voldsomme trekantede fod, der ligner gaming, er resten faktisk rimeligt anonym. Selv bagsiden er helt traditionel.

På med power, og jeg må æde mine ord, for en stribe af forskellige farvede LED-lys kommer nu frem på mit skrivebord. En smal LED-stribe i skærmens underside lyser op i forskellige farver. Suk.

Det er dog ikke værre end et par tryk på joystick-panelet bagpå, og jeg får slukket for Lenovos farvecirkus, der mest vil give glæde på et teenage-værelse.

Gearet til mere end kontor

Ordet gaming klinger hult hos mange – også hos mig.

Jeg må dog også erkende, at en gaming-skærm jo ofte har mange gode kvaliteter, da det stiller høje krav til skærmpanel og styringen af denne.

Jeg mener: Den har høj opdateringsfrekvens, et panel af god kvalitet (for det kræver gaming), og i det hele taget kvaliteter, der matcher mange andre behov.

Lenovo Y32p-30 har høj kontrast, HDR-funktion og ikke mindst 4K opløsning fordelt over de reelt 31,5”. Dertil er indramningen helt traditionel og kun en lille LED-lampe på fronten indikerer, at den er tændt. Og den kan du såmænd også slukke. Fint.

Der er også billede-i-billede funktion, så du kan bruge flere enheder, ligesom du kan oplade tilsluttede enheder – også bærbare, når de er sat til Legion-skærmen.

Høj skarphed og kontrast

Panelet klarer en opdaterings-frekvens på 144 Hz, har AMD Freesync og alt det du forventer af en god skærm til spil.

Men glem alt om glansbilleder, med strålende farver. Skærmbilledet er ret neutralt og med en god farvedybde.

Kontrasten er høj og skærm har masser af mikrodetaljer. De står dog ikke frem på en overdrevet måde. Med det mener jeg, at billeder opleves homogene.

Der er ikke tale om et panel til pro billedbehandling. Men det har kvaliteter, der nærmer sig. Der er god detaljering i selv meget mørke områder.

Til spil oplever jeg et roligt billede – også i den høje 4K-opløsning. De 32” opleves dog lidt stort til nogle spil, og her kan det være en fordel at gøre billedet lidt mindre, hvilket mange spil tillader.

Til underholdning er Lenovo også god – HDR 400 kan tydeligt ses i detaljer og kontrast.

Men da der som sagt ikke er tale om et glansbillede, vil mange nok savne lidt af den brillians, som skærme af den type ofte giver.

Alt andet lige klarer den sig også ret godt her, og billederne er levende og ikke mindst rolige.

Det er ikke så ringe endda

Den næsten 10 kilo tunge skærm er let at rykke op og ned og til siden, og den opleves som den kvalitets-skærm, som den er.

Den solide fod er som sagt det eneste, der reelt afslører, at det er en gaming-skærm, og den vil ikke være en skamplet på det fine hæve-sænke bord. Den er ikke køn, men det er set værre.

Jeg synes, at designet er til at leve med, og skærmens kvaliteter er generelt så gode, at denne gaming-skærm bør være på listen over muligheder til allround-brug.

Tilbage er kun prisen på 6.339 kroner. Det er for så vidt godkendt for en skærm med så høj kvalitet. Spørgsmålet er kun, om du er villig til at betale det ekstra, som et hurtigt panel alt andet lige vil koste.

Herfra er der en anbefaling og en karakter i den gode ende, for uanset label er her tale om en skærm af høj kaliber.


Loading ikon