Det Hvide Hus er klar med en ny strategi for cybersikkerhed i USA.
Strategien kommer i kølvandet på flere alvorlige cyberangreb på kritisk infrastruktur. Det har været omsiggribende angreb på blandt andet energisektoren, sundhedssektoren og uddannelsessektoren.
Med den nye plan vil regeringen med Joe Biden i spidsen udvide minimumskravene for cybersikkerhed, der i dag findes for de kritiske sektorer, skriver Reuters.
Regeringen vil fremover bruge en række militære, retshåndhævende og diplomatiske værktøjer. Derudover er det meningen, at den private sektor skal tage større ansvar, lyder det.
"Ved at indgå i partnerskab med industrien, civilsamfundet og statslige, lokale og territoriale regeringer vil vi omfordele ansvaret for cybersikkerhed, så det er mere effektivt og retfærdigt," siger Joe Biden.
Præsidenten mener desuden, at det er en "systemiske udfordring, at for meget ansvar for cybersikkerhed ligger på individuelle brugere og små organisationer."
Med Joe Bidens plan er målet er rykke det juridiske ansvar fra selve slutbrugeren over til softwareproducenten, der skal tage nogle grundlæggende forholdsregler for at skabe sikker teknologi.
Kina og Rusland er i cyberstrategien udpeget som de største trusler mod cybersikkerheden i USA. For at stå imod denne trussel skal USA bygge koalitioner med udenlandske partnere.