Det er ikke nok, at danske politikere sletter TikTok fra deres arbejdstelefoner, de såkaldte tjenestelige enheder.
Deres profiler vil nemlig stadig findes på appen, de vil bare ikke være styret fra en arbejdstelefon.
Det er problematisk af flere grunde, siger André Ken Jakobsson, forsker i hybrid krigsførelse ved SDU, til Børsen.
“De bidrager til at holde Tiktok på folks telefoner, selvom der er tale om en app, som tilsyneladende er så problematisk, at de selv sletter den fra deres tjenestetelefoner. Det synes jeg er en problemstilling, som de bør forholde sig til,” siger han til mediet.
Forskeren forklarer, at der er forskel på de informationer, der kommer fra en privat og en arbejdstelefon. Men indformationerne fra en politikers private telefon er ikke nødvendigvis mindre interessnt af den grund.
Derfor fraråder CFCS brugen af TikTok
En lang række danske politikere har allerede afinstalleret TikTok fra deres arbejdstelefoner.
Det gælder blandt andet Rosa Lund (EL), Alex Vanopslagh (LA) og digitaliseringsminister Marie Bjerre (S). Det skete efter, at Center for Cybersikkerhed (CFCS) kom med den kontante melding om, at statsligt ansatte bør skille sig af med den kinesiskudviklede app TikTok.
"CFCS vurderer konkret for TikTok, at der er tale om en app, der beder om vide rettigheder og adgange på enheden. CFCS vurderer desuden, at der er en risiko i forhold til en kinesiskejet app-udgiver som følge af den kinesiske sikkerhedslovgivning," oplyser Center for Cybersikkerhed til Computerworld.
"Samlet set betyder det begrænsede arbejdsrelevante behov, appens krav om adgange samt kinesisk sikkerhedslovgivning, at CFCS fraråder statslige ansatte at installere TikTok på tjenstlige enheder," lyder argumentet fra centret.