Artikel top billede

RTX 4070 Ti kollektionen udkommer i samarbejde med en stribe af Nvidias forskellige partnere. (Foto: Nvidia)

Nvidia slipper nye topkort ud til lidt mere afslappede priser

CES: Det er ikke længere helt afsindigt dyrt at købe sig til et af Nvidias nyeste grafikkort.

Nvidia er klar med et nyt grafikkort i RTX 4000-serien til lidt mere modererede priser, end de første RTX 4080 og RTX 4090 kort, som udkom i efteråret.

Kortet hedder RTX 4070 Ti – et kort hvis egenskaber ligger meget tæt på det i oktober 2022 annoncerede RTX 4080 12 gigabyte kort, som Nvidia hurtigt sløjfede efter udbredt kritik.

I stedet for at lande et godt stykke over de 10.000 kroner, bliver det nye kort med al sandsynlighed det første RTX 4000 kort herhjemme til en pris på under 10.000 kroner.

Den officielle debutpris lyder på 799 amerikanske dollar, svarende til omkring 5.600 kroner før eventuel moms og told er medregnet.

Næsten hurtigere end sidste års topmodel

Nvidia Geforce RTX 4070 Ti byder på i alt 7680 kerner fordelt i 80 grupper, koblet op til 12 gigabyte GDDR6X hukommelse.

Det rækker til at give ydelse over Nvidias afgående topmodel, RTX 3090 Ti - i følge Nvidias egne tal.

Uafhængige tests fra blandt andet TechPowerup synes dog at indikere, at det rettere befinder sig i niveauet umiddelbart under RTX 3090 Ti samt AMD’s RX 7900 XTX topmodel.

Et RTX 4080 yder hed omkring 20 til 25 procent højere, mens RTX 4090 über-kortet yder omkring halvanden gange højere.

Grafikkortet er opgjort til at kræve 285 watt strøm, hvorfor Nvidia anbefaler en strømforsyning på mindst 600 watt ens system.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere