Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Nyt VR-headset skal trække virksomheder ind i metaverset

Et nyt Virtual reality-headset fra Lenovo skal gøre det lettere for virksomheder at udnytte de muligheder, som det hypede metavers kan give dem.

Af Lars Bennetzen, Alt om Data

Denne artikel er oprindeligt bragt på Alt om Data. Computerworld overtog i november 2022 Alt om Data. Du kan læse mere om overtagelsen her.

Virksomheder bruger i stigende grad den kunstige virkelighed i deres dagligdag – det være sig lige fra distancearbejde, hvor medarbejderne kan få en tilnærmelse til fysisk tilstedeværelse og til 3D-design, der genstande kan betragtes, som stod de lige foran beskueren.

Det ønsker Lenovo at understøtte med det nye virtual reality-headset ThinkReality VRX. Producenten oplyser i en pressemeddelelse, at headsettet er udviklet for at understøtte virksomheders brug af metavers-teknologien i dagligdagen.

Lenovo forklarer videre, at virksomheder allerede i dag kan træne medarbejdere fire gange hurtigere med virtual reality end med traditionel klasseundervisning, og at de, ifølge tal fra EnterpriseApps Today, på den måde kan reducere risikoen for skader på arbejdspladsen med op til 43 procent.

Samtidig oplever virksomheder, at deres medarbejdere er op til 275 procent sikrere i at bruge deres nyerhvervede færdigheder efter VR-træning end efter traditionel undervisning. Det viser tal fra PwC’s rapport VR Soft Skills Training Efficacy Study fra 2020.

Nvidias cloud-teknologi

VR-headsettet fra Lenovo arbejder med objekter, der har enten tre eller seks frihedsgrader, og det kan fungere enten som en stand-alone-enhed eller forbundet til en pc.

Samtidig kan ThinkReality VRX bruges sammen med Nvidias CloudXR-teknologien, så meget intensive renderingsopgaver kan flyttes væk fra den lokale arbejdsstation og op i skyen.

Det er udstyret med fire frontmonterede kameraer der, ifølge Lenovo, giver det 6DoF-tracking, fuldt farvespektrum og høj opløsning, hvilket samlet gør brugeren i stand til at arbejde uforstyrret og effektivt.

Sikkerhed på højt niveau

For at sikre, at headsettet kan bruges af så mange virksomheder som muligt, er det understøttet af en række tjenester, lige fra konsulent- og indholdsskaber-tjenester til cloududrulning og kundesupport.

Lenovo lover desuden, at VR-løsningen understøtter sikkerhed på højeste niveau, så de ikke kan true forsyningskæden og produktionen.

Lenovo forventer dog ikke, at virksomheden skal bygge metaverset alene, eller at andre vil gøre det for dem. Derfor ønsker selskabet at samarbejde så bredt som muligt for at sikre udbredelsen af VR til virksomheder.

Virksomheder kan selv udvikle direkte til ThinkReality VRX gennem Snapdragon Spaces XR Development Platform og dens OpenXR-baserede SDK.

Headsettet kommer på markedet i slutningen af året til visse partnere, og resten af markederne får glæde af det til næste år. Lenovo oplyser dog intet om prisen.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere