SAP-konsulenter rider på succes-bølge

Det syv år gamle konsulenthus Applicon fortsætter med imponerende vækstrater fra sidste år, hvor SAP-konsulenterne løb med titlen som årets dygtigste systemintegrator i Computerworlds Top-100 og en tredjeplads overalt. Uafhængighed, spidskompetence og en pragmatisk tilgang er nøgleord for konsulenthuset.

Konsulenthuset Applicon, der har kunsulentydelser på virksomheds-systemer fra SAP i varekataloget, har fart på.

Udviklingen fra fire mand etablerede virksomheden i 1998 til seks mand i 2000 gør næppe det store indtyk. Fra seks mand og op til 14 i et par ellers generelt sure år fra 2000 til udgangen af 2002 er vel fint.

Men fra 14 mand i 2002 til næsten 40 mand i dag, så er det vel nærmest acceptabelt for konkurrenterne at være misundelige.

Tager for sig af retterne

Det efterhånden ikke så lille konsulenthus er da også begyndt at spise for sig af retterne af de større konkurrenters bord.

I sidste måned fik Applicon således ordren på implementering af SAP hos Skandinavisk Tobakskompagni.

- Det er et stort major win, der rykker vores forretning ganske voldsomt, siger administrerende direktør Martin Nørballe.

Applicon er ejet af de fire oprindelige stiftere og så Martin Nørballe, der i 2002 blev femte mand i ejerkredsen.

Ejerformen er en af grundene til, at Applicon har kunnet holde det høje tempo de seneste år, mener direktøren.

Applicon A/S Årsregnskab
Millioner kroner20042003
Omsætning48,434,7
Resultat af primær drift (EBIT)7,85,9
Resultat før skat 7,85,8
Resultat5,34,0
Egenkapital8,95,6
Antal ansatte3825
- Fordelen ved at være selvejende er, at der ikke er nogen kvartalsmål eller halvårsmål at gå efter, men at man gør, hvad man synes er rigtigt, siger Martin Nørballe.

En af de ting, som man har fundet rigtig hos Applicon, er, at satse på spidskompetence. SAP's produktpalette er stor, og Applicon har specialiseret sig i nogle udvalgte moduler.

Områderne, som Applicon har satset på, er blandt andre den traditionelle ERP-kerne i SAP, en ny netdel, et strategisk ledelsesmodul og sikkerhed.

Til gengæld har konsulenthuset blandt andre set bort fra moduler inden for Customer Relationship Management og Human Ressources.

Ansætter uden projekter

På de områder, som Applicon ikke dækker, samarbejder konsulenthuset med andre konsulenthuse eller freelance-konsulenter.

- Får vi en forespørgsel, så sætter vi det bedste team sammen. Det tror vi, er den bedste måde at gøre det på i stedet for at sige, at vi kan det hele selv. For det kan vi ikke, siger Martin Nørballe.

Konsulenthusets fokus på spidskompetence går igen i husets rekrutteringsstrategi. I modsætning til mange andre selskaber, ansætter Applicon gerne uden på forhånd at have opgaverne i hus.

- Vi ansætter folk med det samme, hvis der står nogle dygtige folk og banker på, eller vi kan finde dem For er de virkelig dygtige, så er vi også sikre på, at vi kan få dem ud og lave noget, siger Martin Nørballe.

Ifølge direktøren lykkedes det godt. Cirka 90 procent af konsulenternes tid bliver i øjeblikket faktureret for arbejdet ude hos kunderne. Normalen i branchen er at budgettere med omkring de 70 procent, vurderer direktøren.

Fortsætter vækst

Han medgiver, at succes med Applications strategi forudsætter, at der er markedsandele derude, der kan erobres.

- Det er rigtigt, men SAP-markedet er utrolig attraktivt i øjeblikket, siger Martin Nørballe.

Han forventer, at Applicon fortsætter væksten i 2005 og runder de 60 millioner i omsætning. Omsætningen er på nuværende tidspunkt foran budgettet.

Martin Nørballe har i starten af måneden overtaget titlen som administrerende direktør fra den ene af de fire oprindelige stiftere, Christian Bruun.

Overtagelsen af titlen er mere en formalitet end af praktisk betydning, understreger Martin Nørballe.

De sidder fortsat tre ejere i den daglige ledelse inklusive Christian Bruun. Martin Nørballe er dog den med mest kundekontakt. De to sidste to ejere arbejder fuld tid som konsulenter.

Applicon løb i 2004 med æren som Danmarks dygtigste systemintegrator i Computerworlds Top 100 og en placering som nummer tre overalt.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Send dine legacysystemer på pension og invitér standardløsninger indenfor

Legacysystemer er rygraden i mange organisationers it-infrastruktur, men før eller siden er det tid til at sige farvel og skifte til en eller flere standardløsninger. Vi udforsker scenarier og muligheder, der gør det muligt at rykke videre. Hvad er businesscasen? Hvilke krav stiller skiftet til din forretning og jeres processer? Hvordan

08. oktober 2024 | Læs mere


Dynamics 365 & Business Central - AI og branchemoduler

Udforsk, hvordan du kommer godt i gang med Business Central, får hjælp til at tilpasse platformen til dine behov og får mest ud af din ERP-løsning med begrænsede ressourcer.

23. oktober 2024 | Læs mere


Årets CISO 2024

Vær med når Computerworld, Dansk Erhverv og Rådet for Digital Sikkerhed tager temperaturen på trusselslandskabet lige nu, og giver dig overblikket over de nyeste trusler, de mest aktuelle tendenser og de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

24. oktober 2024 | Læs mere