Af Peter Hyldahl, Alt om Data
Denne artikel er oprindeligt bragt på Alt om Data. Computerworld overtog i november 2022 Alt om Data. Du kan læse mere om overtagelsen her.
Indretningsmæssigt er Panasonics lydbar smart. Den smalle og nærmest trekantede lydbar er konstrueret, så den kan ligge ned på tv-bordet foran skærmen. Det betyder, at den ikke syner af meget – og samtidig med sit skrå design kan kaste lyden godt ud i rummet. Der er beslag bagpå lydbaren, så den også kan hænge helt traditionelt på væggen.
Indvendigt er enheden spækket med alle de rigtige dekodere til Dolby-surroundformaterne, så det bare er at sætte den til, og så finder den selv ud af resten.
Et lille display bag frontstoffet viser, hvad du har valgt (input, volumen, opsætning osv.), og lyset i displayet dæmpes ganske fikst automatisk efter få sekunder.
Bag frontstoffet sidder tre højttalerenheder, og de kan levere noget, der ligner ægte surroundlyd sammen med den trådløse subwoofer. Et kig på den trådløse subwoofer afslører en billig basenhed og et noget tarveligt kabinet i billig spånplade. Det er desværre ikke ualmindeligt, at subwooferen er pakket ind i flot sort lak, men huser billige enheder og et lavkvalitetskabinet.
Lydmæssigt har dette anlæg også visse udfordringer. Det er endog meget vanskeligt at få bashøjttalerens og lydbarens frekvenser til at ”nå” hinanden. Bassen er enten tydelig og dyb eller ikke eksisterende. Det betyder, at lyden enten er lidt spinkel domineret af lydbaren, eller at bassen banker voldsomt igennem, når der er et dybt ”bashug” i en film. Du kan justere niveauerne, men vi fik aldrig systemet til at hænge ordentligt sammen. Lydkvaliteten er dog markant bedre end fra testens tv, og surroundlyden kommer fint ud i stuen.
Lydbaren kan også anvendes til ren musikafspilning, hvor der strea-mes med Bluetooth eller Wi-Fi. Men ganske som ved gengivelsen af tv-lyd er lyden for tyndbenet og med en unuanceret bas. Alt målt og vejet er Panasonic-systemet altså lidt af en skuffelse, for pris og kvalitet hænger ikke sammen.