Skarp kritik af dansk antipirat-software

Udenlandske medier er skarpe i deres kritik af antipirat-software fra det danske it-firma Dtecnet, der har fået en stor aftale med den amerikanske filmbranches organisation. Dtecnet er stiftet og ejet af partnere i advokatfirmaet Johan Schlüter, der også driver Antipiratgruppen.

Det danske it-firma Dtecnet har indgået en aftale med den amerikanske filmbranches organisation, MPAA, om antipirat-programmet Parent File Scan, et halvt år efter programmet fik sin danske debut.

Programmet gør det muligt for forældre at få et overblik over mediefiler på deres børns pc'er, men funktionaliteten møder kritik i flere udenlandske medier, som har set nærmere på programmet.

Ligesom ved lanceringen i Danmark peger de først og fremmest på, at Parent File Scan blot viser mediefiler på computeren og ikke skelner mellem lovligt og ulovligt.

Viser Windows-lydfiler

Blandt andet viser programmet de lydfiler, Windows bruger ved opstart, samt en række programmer med ganske lovlige formål.

- Siden de fleste forældre ikke har nogen anelse om at slette ting, taler sandsynligheden for, at den arme unge bliver sendt til sit værelse uden aftensmad for at 'stjæle' åbningsmusikken til Windows, skriver britiske Inquirer.

Også britiske BBC og amerikanske Cnet er ude med riven efter den danske software.

Programmet blev lanceret af Antipiratgruppen i Danmark i juli 2004 og er udviklet af selskabet Dtecnet Software, der udspringer af advokatfirmaet Johan Schlüter.

Firmaet hed tidligere JSA Software, indtil navnet i september blev ændret til Dtecnet.

Arbejder for antipirater

Netop advokatfirmaet Johan Schlüter varetager Antipiratgruppens interesser og det kunne derfor ligne et forsøg på at tjene penge på den indsats. Men det afviser Thomas Sehested, der er direktør for Dtecnet.

- De partnere, som har del i det her firma, har intet med Antipiratgruppen at gøre. Der her hele tiden været meget klare linjer, og Antipiratgruppen er en meget lille del af vores kundegruppe, siger han.

Selv forlod Thomas Sehested sin faste stilling hos Antipiratgruppen, da Dtecnet blev stiftet i juli, men han arbejder fortsat som ekstern konsulent for gruppen.

Senest var Thomas Sehested med som repræsentant, da Antipiratgruppen som beskrevet på Computerworld Online ransagede hjemmet hos en 47-årig mand, der i sit værksted havde to hubs til fildelingstjenesten Direct Connect.

Ifølge Thomas Sehested var han med, fordi et nyt produkt fra Dtecnet blev brugt under ransagningen.

Politi og industrien

Firmaet har i alt 10 ansatte og en portefølje på otte produkter. Pengene skal tjenes på at sælge selskabets produkter til underholdningsindustrien og politi, der kan bruge dem til at bekæmpe børneporno samt musik og film, der er ulovligt kopieret.

Dtecnet har allerede solgt produkter til begge målgrupper trods kun et halvt år på bagen, og Thomas Sehested afviser kritikken af programmet Parent File Scan, som den amerikanske filmbranche nu har købt adgang til.

- Kritikken bunder i en misforståelse af, hvad programmet skal. Programmet er henvendt til forældre, der ikke har en forståelse for computere. Det eneste, de skal bruge det til, er at få et overblik og tage en diskussion med børn, siger han.

Dtecnet er ejet af i alt 10 investorer, som har en baggrund i advokatfirmaet Johan Schlüter. De to firmaer deler ligeledes fortsat adresse på på Sundkrogsgade i København.

I bestyrelsen for Dtecnet sidder både Susanne Fryland, der er formand, og Lars Halgreen, som begge er partnere i advokatfirmaet Johan Schlüter.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
PCI og cloud-sikkerhed: Strategi til beskyttelse af betalingsdata

Er din organisation klar til de nye PCI DSS 4.0-krav? Deltag i vores event og få indsigt i, hvordan du navigerer i compliance-udfordringerne i en cloud-drevet verden.

16. januar 2025 | Læs mere


Strategisk It-sikkerhedsdag 2025, Aarhus: Viden om trusler og tendenser – Beskyt din virksomhed

Gå ikke glip af årets vigtigste begivenhed for it-sikkerhedsprofessionelle! Mød Danmarks førende eksperter, deltag i inspirerende diskussioner og få praktisk erfaring med de nyeste teknologier. Bliv klogere på de seneste trusler og lær, hvordan du bedst beskytter din virksomhed mod cyberangreb. Tilmeld dig nu og vær på forkant med fremtidens cybersikkerhedsudfordringer.

21. januar 2025 | Læs mere


Strategisk It-sikkerhedsdag 2025, København: Viden om trusler og tendenser – Beskyt din virksomhed

Gå ikke glip af årets vigtigste begivenhed for it-sikkerhedsprofessionelle! Mød Danmarks førende eksperter, deltag i inspirerende diskussioner og få praktisk erfaring med de nyeste teknologier. Bliv klogere på de seneste trusler og lær, hvordan du bedst beskytter din virksomhed mod cyberangreb. Tilmeld dig nu og vær på forkant med fremtidens cybersikkerhedsudfordringer.

23. januar 2025 | Læs mere