Jysk it-butik lukker og satser alt på online

Den jyske it-forhandler Proshop Direkte lukker nu sin butik i Vestergade i Århus for at satse 100 procent på onlinebutikken. Alle med respekt for sig selv handler jo over nettet, siger direktør Poul Thyregod.

Efter 10 år i branchen som forhandler af it-udstyr flytter århusianske Proshop Direkte nu alt ind på nettet, da kundegrundlaget til en fysisk butik er smuldret.

Over de seneste tre til fire år har virksomheden oplevet, at salget i detailforretningen er dalet samtidig med at kunderne i stigende grad køber varer over nettet.

- Det er lidt trist at stå i butikken med en kunde, der viser alle købssignaler, men så alligevel fortæller, at han går hjem og tænker over det. Man fornemmer at det er fordi han går hjem og køber varen over nettet, siger direktør Poul Thyregod.

På det seneste er detailforretningen holdt kunstigt i live, og direktøren ser ingen fornuft i at den fungerer som rådgivningscenter for potentielle kunder. Derfor lukkes den.

- Da vi startede i tidernes morgen var vores primære opgave at servicere nørderne. Vi har aldrig henvendt os til familien Danmark. Nu handler alle med respekt for sig selv over nettet, forklarer Poul Thyregod.

Salg fordoblet

Derfor bliver al fokus nu rettet mod internettet, og salget buldrer frem, bedyrer han.

I 2004 nåede Proshop Direkte næsten 80 millioner kroner i omsætning mod 36 millioner i 2003. Overskudddet blev efter skat på omkring en million kroner.

- Målet for 2005 er et salg i intervallet 110 til 120 milllioner kroner og et overskud efter skat på omkring to millioner kroner, oplyser direktøren.

Matcher de sindssyge

Selskabet henter i dag 35 procent af sit salg hos erhvervsvirksomheder, mens resten er salg til private. Prismæssigt ønsker direktøren at ligge blandt de billigste, men ikke under.

- Vores strategi er at vi matcher de sindssyge. Der er altid en eller anden knægt, der fra sin 1. sals-lejlighed vil sælge med en krone i avance. Det er rablende sindssygt. Vi matcher, men vi indleder ikke en priskrig, for vi er jo købmænd og skal leve af det, vi laver, siger Poul Thyregod.

Og indtil videre er han godt tilfreds. I januar solgte Proshop Direkte 48 procent mere end samme måned året før.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere