IDC: NNIT sælges og IBM reorganiserer

Om tyve år vil hver anden dansker gå rundt med en lille ID-chip indopereret i kroppen. Sådan lyder spådommen fra analyseselskabets IDC, der i dag på IDC Directions dog havde mest fokus på 2005-spådomme. IDC spår vækst, konsolidering og problemer for mange it-selskaber.

Den garvede analytiker Per Andersen, som står i spidsen for analysehuset IDC i Norden, undrer sig over, at ingen talte om implanterede ID-chips i forbindelse med Tsunami-katastrofen i Asien. Han spår, at hver anden dansker vil gå rundt med en ID-chip indoperet i kroppen om 20 år.

Spådommen faldt på IDC Directions ? det årlige arrangement, hvor den danske it-branche hører om analysehusets forventninger til udviklingen. Konferencen havde trukket næsten 100 deltagere til SAS Radisson Scandinavia i København.

Traditionen tro sluttede Per Andersen af med at spå om den nærmeste fremtid, men i anledning af, at IDC har 20 års jubilæum i Danmark, faldt også et par bud på den fjernere fremtid: Den om ID-chippen samt en om it-industrien.

Om 20 år eksisterer kun ét af følgende firmaer: Novell, Sun, Oracle, SAS, SPSs, SAP, Computer Associates, EMC, Symantec, Intentia, Unisys og Siebel.

Og hvad er der så tilbage? Jo i hvert fald IBM, Microsoft og Hewlett-Packard.

Per Andersens ti spådomme for 2005:

1. Væksten på det danske it-markede bliver på cirka fire procent.

2. Den nordiske førerposition vækstmæssigt viger og væksten bliver lidt under niveauet i Vesteuropa.

3. Vi har tidligere verden over set en konsolidering inden for it-service, og nu vil vi se samme udvikling på softwareområdet. IT-selskaber opkøber andre for at kunne give kunderne et mere holistisk tillbud. Og softwaregiganten Microsoft vil opkøbe endnu et selskab, der har løsninger ? applikationer.

4. IBM Danmark vil blive reorganiseret og repositioneret. Ting skal falde på plads efter opkøbet af Mærsk Data, noget skal frasælges. IBM vil også forholde sig til, hvad der skel ske med EDB Gruppen, men det kan gå ind i 2006. NNIT vil komme i samme problem som Mærsk Data ? skiftet til global spiller er svært ? så i 2005 eller 2006 kommer partner, penge eller opkøb.

5. Hewlett-Packard vil stadig reklamere for 64-bits processorer og andet teknisk. Men det bliver svært for HP at få sendt klare signaler til kunder om, hvorvidt man vil andet end ?it-laget? (infrastruktur) ? altså også ?forretningslaget? ? og det er det sidste, som har mest vægt hos kunderne. Novell vil ændre strategi ? det gør firmaet hver tredje år. Desuden bliver der mindre ?hype? om open source, idet der lægges mere vægt på økonomien ? det hele skal hænge sammen.

6. Der vil ske noget drastisk inden for, hvad der kaldes enterprise solution platform. I øjeblikket er der for mange. Microsoft har sin, IBM sin, SAP sin, Oracle sin etc., men antallet vil blive reduceret, og det er ikke den bedste teknologi, der vinder, for det er det aldrig. Valget sker mere på psykologisk plan. Vinderen vil blive platformen, som kunder har tiltro til at de ikke låses fast til ? at sælgeren ikke har en skjult dagsorden om, at gøre platformen lukket med tiden. Hvad angår informations-platform (søgemaskine, portal, back end database m.v.) vil der blive efterspurgt mere holistiske løsninger, og vi vil se voldsomme strukturændringer de næste 12 måneder.

7. Brugen af små RFID-mærker (Radio Frequency Identification), der afløser stregkoden som identifikation af varer, vil udvikle sig langsomt, men stabilt.

8. Konsolideringen inden for teleindustrien fortsætter, og VoIP (voice over IP) vil blive mainstream i 2005. Det vil blandt andet påvirke prisniveauet i nedadgående retning.

9. Bredbåndskrigen mellem teleselskaberne og elselskaberne vil stå 10-0. Elselskaberne mangler viden om it-sikkerhed, indhold, administration og meget andet, så de bliver nødt til at drage partnere med den viden ind.

10. Den offentlige strukturreform bliver dyr, men regeringen sætter ikke penge nok af til den. It-leverandørerne kan formodentlig klare sig bedre i konkurrencen ved at fokusere mere på finansieringen, end på løsningen.

I øvrigt mener Per Andersen, at regeringen overlever, og Socialdemokratiet skifter topfigur. Og Lykketoft lader fipskægget gro igen, mens man i kongehuset fejret Child v. 1.0 - tronarvingens første barn.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere